Confiscarea averilor și închisoare pe viață pentru corupți, noua lege ce va salva România

127
237

În plin scandal iscat de tragedia de la Clubul Colectiv care a dat naștere unei adevărate mișcări de revoltă popular, senatorii au respins aproape în unanimitate cea mai dură lege anti-corupție din România ultimilor 25 de ani.

 

Legea propusă Parlamentului de liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, propunea închisoarea pe viață pentru corupție mai mare de 100.000 de euro, confiscarea totală și extinsă a averii, muncă în folosul comunității pentru cei condamnați, dar stabilește și faptul că faptele de mare corupție nu se prescriu niciodată, la fel ca și crimele.

 

113 senatori s-au speriat însă de aceste pedepse și au respins legea la Senat, nefiind nici un vot favorabil legii propuse de liderul PRU, ceea ce era de așteptat având în vedere duritatea pedepselor. Rămâne de văzut ce vor spune cetățenii în fața acestui nou act de autoprotejare a politicienilor față de lupta anti-corupție!

127 COMENTARII

 1. Despre Bogdan DIACONU… nu cred ca sunt multe de spus. Pentru inceput, am apreciat cateva idei ale sale.. dar cu timpul m-am convins ca nu doreste decat Puterea, folosindu-se de un extremism ieftin, prea perimat… E doar umila mea opinie.

 2. Eu propun muncă silnică pe viață pentru politicienii corupți deoarece sunt multe de reconstruit și nu mai stau degeaba în pușcărie pe banii noștri;confiscarea întregii lor averi până la rudele de gradul 3

 3. Eu propun muncă silnică pe viață pentru politicienii corupți deoarece sunt multe de reconstruit și nu mai stau degeaba în pușcărie pe banii noștri;confiscarea întregii lor averi până la rudele de gradul 3

 4. Am si eu o propunere pt corupti nostri care cred ca noi cei multi suntem si prosti ei bine nu nu suntem prosti suntem prea toleranti cu hotii eu propun confiscarea a tot ce nu poate justifica si condamnati la pedepse pe masura faptelor sa-si construiasca singuri cite o camera ca sa aiba confort daca nu are cu ce sa-si faca tot singur chirpici nu sa vrea tot de la noi sai creem conditii ca nu cu noi a furat si nici pt noi

 5. Am si eu o propunere pt corupti nostri care cred ca noi cei multi suntem si prosti ei bine nu nu suntem prosti suntem prea toleranti cu hotii eu propun confiscarea a tot ce nu poate justifica si condamnati la pedepse pe masura faptelor sa-si construiasca singuri cite o camera ca sa aiba confort daca nu are cu ce sa-si faca tot singur chirpici nu sa vrea tot de la noi sai creem conditii ca nu cu noi a furat si nici pt noi

 6. eu propun glontul nu inchisoare pe viata.ei nu distrug familii furand ei nu fura atat de mult cat ar cost hrana si condiitile pe care trebuie indeplinite pt prizonieri ca totusi sant parlamentari trebuie niste celule special amenajate la care statul ar cheltui foarte multi bani ……GLONTULL…

 7. eu propun glontul nu inchisoare pe viata.ei nu distrug familii furand ei nu fura atat de mult cat ar cost hrana si condiitile pe care trebuie indeplinite pt prizonieri ca totusi sant parlamentari trebuie niste celule special amenajate la care statul ar cheltui foarte multi bani ……GLONTULL…

 8. Da nu tot vorbe fapte !!!! Ca suntem sătuli de vrăjelile astea mesaje pe Facebook și promisiuni care sa liniștească lumea sa nu va ia la omor puneți pe Facebook legea ca a intrat în vigoare nu abureli și spălări de creier

 9. De ce sunt speriati parlamentarii?
  Au furat ani de zile tara asta si acum vor sa scape basma curata?
  Atata timp cat sunt condamnati pe viata doar cei ce au furat mai mult de 100.000 de euro ar trebui sa ajunga statului sa ii intretina in inchisoare dupa ce le sunt confiscate averile.
  Si ce conditii mai vor nenorocitii astia in inchisoare?
  I-as inchide pe totii hotii in inchisori si le-as oferi o singura paine pe zi si un pahar de apa si i-as baga intr-o celula unde sa nu existe nici pat.
  Mi-as bate joc de ei asa cum si-au batut ei joc de tara asta.

 10. De ce sunt speriati parlamentarii?
  Au furat ani de zile tara asta si acum vor sa scape basma curata?
  Atata timp cat sunt condamnati pe viata doar cei ce au furat mai mult de 100.000 de euro ar trebui sa ajunga statului sa ii intretina in inchisoare dupa ce le sunt confiscate averile.
  Si ce conditii mai vor nenorocitii astia in inchisoare?
  I-as inchide pe totii hotii in inchisori si le-as oferi o singura paine pe zi si un pahar de apa si i-as baga intr-o celula unde sa nu existe nici pat.
  Mi-as bate joc de ei asa cum si-au batut ei joc de tara asta.

 11. Nu sunt de acord cu : închisoarea pe viață pentru corupție mai mare de 100.000 de euro, deoarece inseamna ca acceptam o MARJA , de ce ? Pedeapsa trebuie data incepand de la 1 euro si atunci vreau sa vad cati se mai inghesuie la FUNCTII ! Da, 100.000 de euro este salariul meu pe 28 de ani de munca cinstita !!!

 12. oameni buni ne uitam in gurile unor nematurizati cu mintile fumate care tipa in piata vrute si nevrute si incepem sa facem legi dupa cum cer ei? vreti sa pedepsiti pe unul care fura 100mii mai rau decat unul care omoara? nu mai bine ii taiem o mana ?? lasam organizatiile NON GUVERNAMENTALE sa puna ministri in GUVERN? romania nu e reprezentata de cei 50mii care au iesit in strada, ci de ce cei 11milioane care au iesit la vot !

 13. Hai totuși sa nu fin ipocriți… Si sa înțelegem.. Sincer nici legea nu ne este prezentată aici decat in mare… Nu fiecare articol si detaliu… Sincer nu se poate da o lege Pt o suma de bani… Ci Pt fapta… Acum daca 100.000 euro înseamnă ceva poate peste 5-10 ani înseamnă o bucata de pâine… Si asa ajungem toți la pârnaie…. Ideea nu zic e buna.. Si sincer si eu ii urăsc pe toți cei de acolo c-are M-au obligat practic sa plec din țara!!! Dar asta nu înseamnă ca trebuie sa ne indobitocim! Pls nu ma luați in nume de rău… Trebuie sa fim realiști… Nu doar sa ne spălam creierul cu MASS-media pi….i, salut si toate cele bune tuturor!!!

 14. Hai totuși sa nu fin ipocriți… Si sa înțelegem.. Sincer nici legea nu ne este prezentată aici decat in mare… Nu fiecare articol si detaliu… Sincer nu se poate da o lege Pt o suma de bani… Ci Pt fapta… Acum daca 100.000 euro înseamnă ceva poate peste 5-10 ani înseamnă o bucata de pâine… Si asa ajungem toți la pârnaie…. Ideea nu zic e buna.. Si sincer si eu ii urăsc pe toți cei de acolo c-are M-au obligat practic sa plec din țara!!! Dar asta nu înseamnă ca trebuie sa ne indobitocim! Pls nu ma luați in nume de rău… Trebuie sa fim realiști… Nu doar sa ne spălam creierul cu MASS-media pi….i, salut si toate cele bune tuturor!!!

 15. Dragilor, poporul trebuie sa voteze legile, nu cei din parlament! Parlamentarii trebuie sa se supuna legilor tarii. Nu fac ei ce vor in tara noastra!!! Adevarat zicea cineva, suntem 20 mil locuitori iar ei sunt doar 600!!! Oare mai stam si facem pe noi ca e morcovul bagat adanc? Chiar va e frica de o mana de oameni care fura? Noi care suntem milioane???

 16. Dragilor, poporul trebuie sa voteze legile, nu cei din parlament! Parlamentarii trebuie sa se supuna legilor tarii. Nu fac ei ce vor in tara noastra!!! Adevarat zicea cineva, suntem 20 mil locuitori iar ei sunt doar 600!!! Oare mai stam si facem pe noi ca e morcovul bagat adanc? Chiar va e frica de o mana de oameni care fura? Noi care suntem milioane???

 17. SE TOT VORBEŞTE DE CORUPŢIE , A FOST ŞI VA FI DAR CEL MAI GRAV E CĂ A FOST JAF. ÎN TOŢI ACEŞTI ANI NU AM AVUT SRI ? , NU AM AVUT SERVICII SECRETE ? S-AU FURAT MILIARDE DE EURO IAR POPORUL A FOST UMILIT, MANIPULAT, CĂLCAT ÎN PICIOARE ÎNCEPÂND DE LA PREŞEDINŢI PÂNĂ LA PRIMARI ŞI CHIAR MAI JOS.ARESTĂRILE CARE SE MAI FAC ŞI PEDEPSELE DATE SUNT DOAR PRAF ÎN OCHI! DACĂ CONTINUĂM SĂ FIM NEPĂSĂTORI VAI ŞI AMAR DE ŢARA ASTA ŞI NICI UN VIITOR PENTRU COPII ŞI NEPOŢII NOŞTRII !ASTA E PĂREREA MEA !

 18. sincer eu cred ca totul e un joc acum vin cu tot felul de legi dar nici una nu va fi buna pentru ca vor face alta lege in contra celelaltei si asa se vor juca pina la infinit eu cred ca cea mai buna solutie e ca fiecare sat comuna oras sa aleaga oameni un om ca sa ne reprezinte in parlament si decum sa mai trimita partidele oameni lor si totus ce ma intristat cel mai mult cazul lui dan diaconescu care lam urmarit cu mare atentie si am dedus daca suntem mai atenti si vezi lucrurile in perspetiva va dati seama ca totul a fost sal elimine din politica ca era o amenintare si la adresa europei ca sunt sin parlamentul european multi cu interese in rominia si va dau un exeplu cum este Austria care detin cele mai bune firme petrolul padurile posta gazul asa ca diaconescu era in potriva acestor nimernici si vroia ca sa le ia in napoi ginditi cu capul si cum am mai vazut di toate comentarile unul dl Sefan si are dreptate ca trebuie sa se schinbe constitutia dupa cum sun chiar ei nenorociti ca nu pot face nimic ca nu le permite constitutia si mereu aceeas treaba

 19. sincer eu cred ca totul e un joc acum vin cu tot felul de legi dar nici una nu va fi buna pentru ca vor face alta lege in contra celelaltei si asa se vor juca pina la infinit eu cred ca cea mai buna solutie e ca fiecare sat comuna oras sa aleaga oameni un om ca sa ne reprezinte in parlament si decum sa mai trimita partidele oameni lor si totus ce ma intristat cel mai mult cazul lui dan diaconescu care lam urmarit cu mare atentie si am dedus daca suntem mai atenti si vezi lucrurile in perspetiva va dati seama ca totul a fost sal elimine din politica ca era o amenintare si la adresa europei ca sunt sin parlamentul european multi cu interese in rominia si va dau un exeplu cum este Austria care detin cele mai bune firme petrolul padurile posta gazul asa ca diaconescu era in potriva acestor nimernici si vroia ca sa le ia in napoi ginditi cu capul si cum am mai vazut di toate comentarile unul dl Sefan si are dreptate ca trebuie sa se schinbe constitutia dupa cum sun chiar ei nenorociti ca nu pot face nimic ca nu le permite constitutia si mereu aceeas treaba

 20. Domnilor !care ,din cate vad, sunteti plecati pe afara,coruptia nu pleaca de la cel care primeste MITA ci de la cel care o da.De ex.:ai trecut vama si nu ai avut destui bani de aratat sau aveai ceva ascuns in bagaj – ai dat spaga;ai avut nevoie de pasaport in 2h ca nu ai avut timp de pirdut – ai dat spaga;ai vrut cand ai venit in tara un loc de casa mai bun – ai dat spaga.Rezultatul – tipati ca bozgorul din bancul ala ,stiti voi care.Si ex. pt. voi mai am destule.Nu ma intelegeti gresit ,dar pentru un act de coruptie ,indiferent cat de mic este ,trebuie sa plateasca toti participantii.Ca au dat-luat mita,ca au favorizat sau au fost favorizati,toti sunt vinovati in aceeasi masura.

 21. Să mai stea si la pârnae pe viaţă că a nenorocit oţară întreagă ăstea sunt criminali parlamentari comunisti criminali aceia care a omorât mii de oameni nevinovaţi si mame gravide cu prunci înpântece din închisoriile comuniste încarcere ea epuizat cu munci silnice chinuidui cu foamea cu torturi grozave până ea omorât

 22. Caut doua persoane stapanite zi şi noapte de dorinţa de a trăi o viaţă superbă!
  Daca ai calculator, internet si ceva timp liber esti colaboratorul ideal .
  Trimite cuvantul ,,superb” la adresa de email – peagugh@yahoo.co.uk
  Beneficiezi de informatiile necesare , asistenta si pregatire gratuita!
  Castigul ti-l stabilesti singur!

 23. E usor sa dai vina pe altii….Oare noi am facut tot ce ne-a stat in putere sa nu ajungem asa cum suntem acum… Oare ne-am implicat indeajuns, am iubit tara asta si am facut totul pentru ca ea sa nu decada ????
  Eu spun ca vina este a noastra …am privit neputinciosi cand minerii bateau intelectualii studentii pe strazile Bucurestiuluiin 90-91. De ce nu am iesit si noi in strada sa ii linsam pe nesimtiti ? Acum ne plagem ca e rau ? Ce am facut 25 ani ? Am fost indiferenti si ne-am complacut …
  Cine e de vina ???? NOI TOTI suntem de vina…Parlamentul asta corupt ROMANII l-au ales….si acum daca te duci pe strada …o mare parte a romanilor ar vota PSD ul …cu lozinca maica imi mai da 5% la pensie…..altii ma astia ne mai dau o bere o tuica o galeata….NU MA INTELEGETI GRESIT ! Eu sunt printre putinii care a votat zic eu corect….m-am implicat cat am putut in viata cetatii….dar sunt putini prea putini ….e bine ca s-a iesit in strada, e bine ca avem access la internet si putem prin mijloace moderne sa influentam….este bine ca in sfarsit romanii au invatat ca au putere si ca pot influenta ….de aici inainte trebuie sa ne organizam…forumuri unde sa se discute ce si cum …si astea sunt libere si pot fi accesate de oricine….este bine …pt ca pentru asta trebuie sa stii un pic de IT iar pt asta iti trebuie un anumit nivel…..
  ACUM TREBUIE SA FIM HOTARATI SI CONSEGVENTI.
  …..PAS CU PAS VOM CURATA TARA….

 24. E usor sa dai vina pe altii….Oare noi am facut tot ce ne-a stat in putere sa nu ajungem asa cum suntem acum… Oare ne-am implicat indeajuns, am iubit tara asta si am facut totul pentru ca ea sa nu decada ????
  Eu spun ca vina este a noastra …am privit neputinciosi cand minerii bateau intelectualii studentii pe strazile Bucurestiuluiin 90-91. De ce nu am iesit si noi in strada sa ii linsam pe nesimtiti ? Acum ne plagem ca e rau ? Ce am facut 25 ani ? Am fost indiferenti si ne-am complacut …
  Cine e de vina ???? NOI TOTI suntem de vina…Parlamentul asta corupt ROMANII l-au ales….si acum daca te duci pe strada …o mare parte a romanilor ar vota PSD ul …cu lozinca maica imi mai da 5% la pensie…..altii ma astia ne mai dau o bere o tuica o galeata….NU MA INTELEGETI GRESIT ! Eu sunt printre putinii care a votat zic eu corect….m-am implicat cat am putut in viata cetatii….dar sunt putini prea putini ….e bine ca s-a iesit in strada, e bine ca avem access la internet si putem prin mijloace moderne sa influentam….este bine ca in sfarsit romanii au invatat ca au putere si ca pot influenta ….de aici inainte trebuie sa ne organizam…forumuri unde sa se discute ce si cum …si astea sunt libere si pot fi accesate de oricine….este bine …pt ca pentru asta trebuie sa stii un pic de IT iar pt asta iti trebuie un anumit nivel…..
  ACUM TREBUIE SA FIM HOTARATI SI CONSEGVENTI.
  …..PAS CU PAS VOM CURATA TARA….

 25. Ne meritam soarta ! Imnul national nu ne caracterizează : ” desteapta-te romane ” ; mai de grabă privim cum suntem furati , umiliti , batjocoriti de cei care ar trebui sa ne îndrume pe un loc de varf in europa , pentru ca avem resurse , avem potential , avem o tara bogata dar preferam sa dormim . Schimbati imnul national : ” dormi în pace si prostie in a noastra românie ! ” SA NU MAI SPUNEM „RUSINE VOUA CEI PE CARE V-AM ALES ” PENTRU CA IN SCOALA LA CARE AU INVATAT , „RUSINEA” NU SE REGASESTE , CI DOAR ” HOTIA „

 26. ..”senatorii au respins aproape în unanimitate cea mai dură lege anti-corupție din România ultimilor 25 de ani.”..
  Hahahaha! Pai, nu e normal? Ca doar nu o sa isi dea singuri cu tesla-n….? Isi fac legi care sa ii protejeze, sa le asigure imunitatea in fata legii, (pentru a fi mai presus de lege), cum sa voteze o lege prin care sa poata fi drastic pedepsiti? Pai, cine ar mai vrea sa fie politician daca nu mai poate fura suficient cat sa o duca bine, dar bine de tot? Ce, au loc in politica oamenii cinstiti si carora (chiar) le pasa de tara? Hai sa fim seriosi!

 27. adica senatorii,deputatii sa-si dea legi impotriva lor….hahahaha…pai sunt legi „antiguvernamentale” ce ar pune pe picioare Romania si nu sunt date , si care nu i-ar baga in inchisoare pe viata ,doar le-ar mai scadea un pic nivelul de trai ,si pentru atata lucru nici macar nu sunt dezbatute ! Pe cand urmatoarea marire de salariu , sa-i vedem cum stiu ei adunarea si tabla inmultirii pe banii nostrii !!!

 28. adica senatorii,deputatii sa-si dea legi impotriva lor….hahahaha…pai sunt legi „antiguvernamentale” ce ar pune pe picioare Romania si nu sunt date , si care nu i-ar baga in inchisoare pe viata ,doar le-ar mai scadea un pic nivelul de trai ,si pentru atata lucru nici macar nu sunt dezbatute ! Pe cand urmatoarea marire de salariu , sa-i vedem cum stiu ei adunarea si tabla inmultirii pe banii nostrii !!!

 29. Ceva nu este ok aici. Nu-i poti lasa pe angajati sa fie proprii angajatori. Ei isi dau legi, ei isi dau salarii, ei raspund penal, doar daca vor. Ar trebui ca acestea sa fie reglementate din afara sferei lor de influenta. Ar trebui adaugat un articol in Constitutie in care, poporul decide cat primeste fiecare, pe criteriul muncii depuse.Ce pedepse sa se aplice (chiar si moartea pentru tradare). Nu ei. Noi trebuie sa decidem.

 30. Ceva nu este ok aici. Nu-i poti lasa pe angajati sa fie proprii angajatori. Ei isi dau legi, ei isi dau salarii, ei raspund penal, doar daca vor. Ar trebui ca acestea sa fie reglementate din afara sferei lor de influenta. Ar trebui adaugat un articol in Constitutie in care, poporul decide cat primeste fiecare, pe criteriul muncii depuse.Ce pedepse sa se aplice (chiar si moartea pentru tradare). Nu ei. Noi trebuie sa decidem.

 31. Legea era problema ? Sau oamenii legii ce le sunt complici ? Kovesii era procuror general al republicii Romania pe vremea cand astia furau sute de milioane de euro de la stat , iar acum se face ca ii ancheteaza , lasandu-i cu banii furati si nepedepsiti ! A avut doua mandate de procuror general , iar acum are doua mandate ca sefa la DNA ! IN FERMA ASTA MARE PLINA DE DOBITOACE INCALTATE PROSTIA SI PROSTEALA PUTE DE DEPARTE !

 32. Legea era problema ? Sau oamenii legii ce le sunt complici ? Kovesii era procuror general al republicii Romania pe vremea cand astia furau sute de milioane de euro de la stat , iar acum se face ca ii ancheteaza , lasandu-i cu banii furati si nepedepsiti ! A avut doua mandate de procuror general , iar acum are doua mandate ca sefa la DNA ! IN FERMA ASTA MARE PLINA DE DOBITOACE INCALTATE PROSTIA SI PROSTEALA PUTE DE DEPARTE !

 33. adica senatorii,deputatii sa-si dea legi impotriva lor….hahahaha…pai sunt legi „antiguvernamentale” ce ar pune pe picioare Romania si nu sunt date , si care nu i-ar baga in inchisoare pe viata ,doar le-ar mai scadea un pic nivelul de trai ,si pentru atata lucru nici macar nu sunt dezbatute ! Pe cand urmatoarea marire de salariu , sa-i vedem cum stiu ei adunarea si tabla inmultirii pe banii nostrii !!!

 34. Ceva nu este ok aici. Nu-i poti lasa pe angajati sa fie proprii angajatori. Ei isi dau legi, ei isi dau salarii, ei raspund penal, doar daca vor. Ar trebui ca acestea sa fie reglementate din afara sferei lor de influenta. Ar trebui adaugat un articol in Constitutie in care, poporul decide cat primeste fiecare, pe criteriul muncii depuse.Ce pedepse sa se aplice (chiar si moartea pentru tradare). Nu ei. Noi trebuie sa decidem.

 35. Legea era problema ? Sau oamenii legii ce le sunt complici ? Kovesii era procuror general al republicii Romania pe vremea cand astia furau sute de milioane de euro de la stat , iar acum se face ca ii ancheteaza , lasandu-i cu banii furati si nepedepsiti ! A avut doua mandate de procuror general , iar acum are doua mandate ca sefa la DNA ! IN FERMA ASTA MARE PLINA DE DOBITOACE INCALTATE PROSTIA SI PROSTEALA PUTE DE DEPARTE !

 36. Eu zic pedeapsa capitala ca mor oameii in spitale si de foame pe strazi ,din lipsa banilor ce i-au furat ,au destramat mii de familii prin distrugerea economiie si lumea a fost nevoita sa migreze in alte tari sunt criminali cu premeditare .

 37. Bogdan Diaconu, DOBITOCU, este un JEG SUBMEDIOCRU bolnav de NARCISISM, care vrea să fie ceva mai mare decât un RAHAT de CÂINE. Pentru a ”urca” în JOS, în politică, NĂTĂRĂUL a pus-o pe soția lui, fosta gimnastă Maria Olaru, să publice niște BORÂTURI de CAȚAVEICĂ, mult gustate de PROSTIMEA română.

 38. E suficient să li se confiște averile și să muncească ca și oamenii de rand pe slarii minime, nu e nevoie să fie hrăniți degeaba în pușcării, să simtă umilința omului subjugat de legile proprii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here