Testul celor 4 uși. Cât de bine te cunoști?

0

Testele psihologice au rolul de a arăta detaliile ascunse ale personalităţii noastre, pe care le ştim, bănuim că le deţinem, dar şi cele despre care nu ştim şi e indicat să le aflăm.

Testul celor 4 uşi este foarte uşor, iar în urma interpretării sale puteţi afla lucruri noi despre persoana voastră. Imaginaţi-vă că vreţi să intraţi într-o cameră, iar în jurul vostru sunt patru uşi: o uşă neagra, o uşă roz, una albă şi una albastră. În ce ordine deschideți cele 4 uşi?  Notaţi-le ordinea în care le deschideţi pe o foaie de hârtie.  

646x404

După ce aţi răspuns cerinţelor testului, treceţi la pasul următor şi citiţi interpretările testului. În timp ce vă gândiți, puteți da „play” video-ului de mai jos, ca fundal muzical anti-plictiseală. :)

INTERPRETARE

Ce reprezintă cele patru intrări?

Uşa albă: reprezintă viaţa dumneavoastră personală, încrederea în propriile forţe şi felul în care vă percepeţi.  

Uşa neagră: reprezintă vulnerabilităţile şi limitele dumneavoastră pe plan emoţional.  

Ușa roz: reprezintă iubirea/viaţa sentimentală din viaţa dumneavoastră  

Ușa albastră: reprezintă profesia dumneavoastră, cariera.  

Interpretarea testului psihologic „cele 4 uşi”.

În cazul în care prima uşă deschisă a fost: ușa albă: sunteţi o persoană care are încredere în propriile capacităţi şi care dă dovadă de o mare stimă de sine. Uşa roz: sunteţi îndrăgostit sau va aflaţi în căutarea unei relaţii sentimentale, acest capitol al vieţii dumneavoastră fiind foarte important. Uşa albastră: cariera reprezintă o prioritate în viaţa dumneavoastră, ceea ce înseamnă că celelalte aspecte ale vieţii au de suferit.   Uşa neagră: sunteţi deprimat sau vă aflaţi într-o perioadă de introspecţie a vieţii dumneavoastră.  

În cazul în care cea de-a doua uşă pe care aţi ales-o să o deschideţi este: uşa albă: Aveţi tendinţa de a vă pune uneori pe un plan secundar, însă aveţi stimă de sine. Uşa roz: Sentimental vorbind, aţi reuşit să atingeţi starea de echilibru. Sunteţi împăcat şi în armonie cu propria persoană, iar acest lucru se datorează fie faptului că vă aflaţi într-o relaţie placuta, fie faptulu că sunteţi o persoană echilibrată. Ușa albastră: Investiţi suficient de mult timp în cariera profesională, în detrimentul celorlalte aspecte ale vieţii, poate la fel de importante. Uşa neagră: Uneori, aveţi tendinţa de a vă retrage în propria locuinţă şi preferaţi să vă îndepărtaţi de cei din jur.   

Dacă a treia uşă deshisă este: uşa albă: se pare că ai renunţat la propria ta viaţă. De obicei, oamenii care aleg această uşă ca a treia variantă au o stimă de sine scăzută şi sunt înclinaţi spre o gândire pesimistă. Uşa roz: treceţi fie printr-o perioadă dificilă în ceea ce priveşte aspectul relaţiilor, fie vă refuzaţi dreptul de a iubi şi de a fi iubit. Ușa albastră: te afli într-o poziţie confortabilă în ceea ce priveşte situaţia carierei tale sau cea a locului de muncă. Uşa neagră: suferiţi într-unul dintre aspectele principale ale vieţii. Aspectul respectiv vi-l va indica alegerea ultimei uşi.  

Dacă a patra uşă deschisă este: uşa albă: viaţa dumneavoastră personală este neglijată din plin. Adesea, acestă variantă este aleasă de persoanele de sex feminin care s-au pierdut complet în responsablităţile de acasă, soţul, copiii, nepoţii. În orice caz, această variantă arată o situaţie foarte vulnerabilă din viaţa dumneavoastră. Uşa roz: se pare că îţi neglijezi sentimentele într-un mod profund, fie pentru că te afli într-o relaţie nepotrivită, fie pentru că ai neglijat acest aspect al vieţii tale. Uşa albastră: nu vă place actualul loc de muncă şi singurul motiv pentru care continuaţi să mergeţi la serviciu este acela de a vă asigura cele necesare unui trai decent. Uşa neagră: sunteţi o persoană sănătoasă din punct de vedere psihologic şi echilibrată din punct de vedere emoţional.

Cât de bine se potrivește rezultatul testului cu ceea ce știați despre voi?