11 Atracții turistice care nu mai există pentru că au fost distruse de-a lungul timpului

  0
  76

  Astăzi, popularitatea atracțiilor turistice depinde mult de rețelele sociale. 50% dintre călători au raportat că informațiile și reclamele de pe internet au influențat planurile lor de călătorie. Dar această popularitate în creștere nu este bună pentru atracții, la toate. Și nu numai din cauza gunoiului sau graffiti pe pereți, care sunt lăsate de turiști. Oamenii pot provoca daune în moduri diferite, de la simpla aruncare a unui gunoi unde nu trebuie la distrugere intenționată.

  Golful Maya din Insulele Phi Phi, Thailanda

  Acest loc a devenit popular printre turisti dupa filmul The Beach cu Leonardo DiCaprio. În acel moment era în jur de 5000 de oameni în fiecare zi. Astfel, în iunie 2018, a fost închis pe termen nelimitat pentru recuperare.

  Coralul de pe Insula Crăciunului, Australia

  În doar o perioadă de 10 luni, mai mult de 90% din recif a fost distrus. Unii coralii au fost albiti și alții au murit. Acest lucru sa datorat stresului cauzat de schimbările climatice.

  Cascada Guaíra pe granița Brazilia-Paraguay

  Acest loc frumos a fost o cascadă de cascade. În 1982, au fost inundate de rezervorul format din barajul hidroelectric Itaipu. Și rocile au fost îndepărtate cu dinamită.

  Peștera Altamira în Spania

  Acesta a fost închis pentru vizitatori în 2002. Grupuri turistice mari au deteriorat picturile prin simpla respirație și producerea de vapori de apă și dioxid de carbon care au făcut ca unele din tablouri să fie mucegăite. În 2001, o peșteră replică și un muzeu a fost construit în apropiere pentru a permite turiștilor să se bucure de reproduceri.

   Ghețarul Chacaltaya din Bolivia

  Acest ghețar format acum 18.000 de ani și a fost unul dintre cele mai înalti din America de Sud. Din 1980, zona sa a început să scadă rapid și în 2009 ghețarul a dispărut complet din cauza încălzirii globale.

  Piramida Nohmul din Belize

  Această piramida maya de 2.300 de ani a fost distrusă în 2013 de compania De-Mar’s Stone folosind buldozere. Calcarul din această piramidă a fost folosit pentru a umple drumurile cu pietriș într-un oraș din apropiere. După o investigație, șoferul excavatorului, șeful și doi directori generali ai companiei au fost pedepsiți cu amenzi.

  Lacul Poopó din Bolivia

  Acest lac sa uscat complet in 2016 din cauza schimbarilor climatice si a dezvoltarii din apropiere a agriculturii si mineritului. Este demn de remarcat că aceasta este a doua dispariție a lacului. A fost uscat pentru prima data in 1994, si apoi a fost revitalizata de ploi.

  Tortul de nunta din Australia

  Această rocă a devenit foarte populară în 2015 și a trebuit să fie închisă din cauza preocupărilor legate de stabilitatea sa. Dar închiderea, amenzi și chiar prezența poliției încă nu împiedică turiștii să sară peste gard în căutarea unei fotografii. Stânca va rămâne închisă până când va dispărea din motive naturale.

   Recif pe insulele Raja Ampat, Indonezia

  1600 de metri pătrați de recif de corali au fost distruși de navele de croazieră în 2017 și ar putea dura decenii pentru recuperarea lor. Deteriorarea acestui loc, care este populară printre scafandri, a fost estimată la aproximativ 18,6 milioane de dolari.

  Duckbill, Oregon

  Această formațiune rock a fost o atracție turistică populară până în 29 august 2016. Un grup de oameni au pătruns în gard și au distrus monumentul natural deoarece, mai devreme, prietenul lor și-a rupt piciorul acolo.

  Pont des Arts din Paris

  Acest pod renumit a fost atât de plin de încuietori de dragoste încât ponderea lor totală era de aproximativ 45 de tone. Guvernul, temându-se de starea Senei datorită numărului de chei aruncate în ea și nedumerit de posibila prăbușire a podului, trebuia să înlăture zeci de mii de încuietori și să pună panouri de sticlă în sus, astfel încât oamenii să nu mai poată închide lacate acolo.