22.2 C
Iași
marți, aprilie 30, 2024

Primele cireșe au făcut apariția pe piețele din România. Află cât costă un kilogram.

Must Read

În piețele din Constanța au început să apară cireșele, deși mai este aproape două luni până la sezonul lor oficial. Prezența lor pe tarabe este, totuși, mai mult decorativă, având în vedere că sunt comercializate uneori cu 250 de lei pe kilogram, iar alteori cu 150 de lei pe kilogram.

Prețul cireșelor în România a devenit subiectul unei dezbateri intense în ultimii ani și, în mod șocant, a devenit sursă de uimire, în special la începutul sezonului, când prețul pe kilogram pare ireal.

În sezonul 2024, cireșele au început să apară în piețe. Cu toate acestea, prețul lor este extrem de exorbitant! Mai mult, în acest nou sezon, din cauza prețului incredibil de mare, cireșele au fost vândute chiar și la bucata!

Cât costă o singură cireașă?
În piețele din Constanța și-au făcut apariția cireșele, chiar dacă mai sunt aproape două luni până la sezonul lor oficial.

Prezența lor pe tarabe este, totuși, mai mult pentru decor, având în vedere că sunt comercializate cu 250 de lei pe kilogram, iar negustorii nu par să aibă intenția să reducă prețul.

Cu toate explicațiile lor, este clar că un kilogram de cireșe costă acum în Constanța mai mult decât un gram de aur comercializat în magazinele de amanet, unde aurul de 14 k este evaluat la 160-180 de lei pe gram, iar cel de 18 k la aproximativ 210-230 de lei pe gram.

„Foarte bune de privit!”, „Cele cu carne la prețul aurului”, „La prețul acesta sigur sunt umplute cu… carne!”, „Le-aș mânca cu pâine să mă satur pentru un an”, sunt doar câteva dintre comentariile provocate de prețurile exorbitante.

Oamenii care trec pe lângă taraba cu cireșe sunt pur și simplu șocați de preț. „Ne mulțumim să le privim, înghițim în sec și mergem mai departe”, a mărturisit un localnic pentru sursa citată.

Cireșele nu sunt singurele fructe de lux din piețele din Constanța. Cei care nu își permit cireșele la 250 de lei pe kilogram pot opta pentru ceva mai accesibil, cum ar fi pepenii, care se vând la „doar” 200 de lei bucata.

Asta pentru că negustorii cer 19,5 lei pe kilogram, iar pepenii sub 8 sau 10 kilograme nu sunt disponibili la vânzare, scrie Replica de Constanța.