12.4 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Acuzații grave în cazul băiețelului de 2 ani mort la spitalul Sanador. Părinții lui se plâng de tergiversarea dosarului

Must Read

Trei medici ai spitalului privat Sanador au fost inculpați de procurorii Parchetului General în dosarul morții unui băiețel de doi ani care s-a stins în 2018, în urma unei intervenții chirurgicale făcută acolo.

Părinții lui se plâng de tergiversarea dosarului. Au trecut aproape 6 ani de la moartea copilului, iar procurorii nu au trimis nici acum dosarul în judecată.

Bebelușul s-a aflat pe masa de operație pe 20 octombrie 2018 a unuia dintre cei mai buni chirurgi pediatri din România, medical Laura Bălănescu, singura doctoriță care face și transplant pediatru.

De această dată, în cazul lui Ștefan, era vorba despre o operație de coborâre a unui testicul. După cum au arătat mai multe expertize ale Institutului Național de Medicină Legală, în timpul intervenției, o venă aflată în zona inghinală s-ar fi rupt, iar de acolo ar fi pornit o hemoragie care i-a luat viața băiețelului.

Ceea ce i-a scandalizat pe părinții lui este faptul că inițial li s-au promis condiții mult mai bune decât într-un spital de stat, însă, în momentul în care copilul a început să se simtă rău, au început să constate lipsuri.

În momentul în care au alertat medicii, când băiețelul începuse să vomite, trei medici care l-au consultat atunci pe micuț au considerat că starea lui este bună.

Trecuseră însă 16 ore până când era nevoie de intervenția unui echipaj SMURD ca să îl resusciteze. Din păcate, fără succes.

Un alt lucru îi scandalizează pe părinți este că se vor împlini 6 ani de la moartea copilului lor, iar dosarul încă nu a ajuns în instanță. Au fost făcute și nenumărate expertize, cerute de părinți și de medicii acuzați de malpraxis.

Medicul care l-a operat pe micuț și alți doi – care l-au consultat – au fost inculpați de procurorii Parchetului General pentru ucidere din culpă, iar spital Sanador a fost și el trecut în dosar ca parte responsabilă civilmente. Asta pentru că părinții intenționează să ceară și daune.

Mama copilului a precizat că nu o interesează suma de bani pe care o va cere și că fie îi va dona, fie le va da foc în fața spitalului.