22.4 C
Iași
luni, iulie 15, 2024

Află cum te poți trata folosind CUIȘOARELE – Citește cum poți folosi cuișoarele și ce boli vindecă

Must Read

Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe, ei bine cam acelasi principiu se aplica la mai multe alimente nu doar la mere.

Pe lângă gustul dulce pe care îl dau preparatelor la care sunt adăugate, cuișoarele sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor medicinale. Cuișoarele sunt mugurii de flori roz, care nu sunt deschise. Acestea sunt unele dintre cele mai populare condimente din lume.

Ele întăresc sistemul imunitar
Cuișoarele sunt unul dintre cele mai bune alimente pe care le putem ingera pentru suportul imun, deoarece ele măresc cantitatea de globule albe din organism, ceea ce ne ajută să facem față infecțiilor. Și asta datorită vitaminei C pe care o conțin.

Îmbunătățește digestia
Acestea pot fi folosite ca remediu pentru problemele digestive, deoarece cresc secreția de enzime digestive . De asemenea, reduc grețurile. Să nu mai vorbim că cuișoarele sunt pline de fibre , care promovează sănătatea digestivă și ajută la prevenirea constipației. Cea mai bună modalitate de a trata problemele digestive cu cuișoare este de a le consuma sub formă de pudră sau cu prăjituri de miere

Ele pot scuti durerile de dinți

Acest condiment are și proprietăți anestezice locale . Dacă aveți o durere de dinți, puneți un cățel deasupra dintelui pentru a elimina disconfortul până când puteți ajunge la medicul dentist.

Durerile de dinţi şi măsele pot fi combătute cu succes prin introducerea unui cuişor în cavitatea măselei cariate, prin mestecarea unui cuişor de 3-4 ori pe zi sau prin masarea dinţilor şi gingiei cu un tampon de vată înmuiat într-un amestec de 15 picături ulei de cuişoare la o lingură ulei de floarea soarelui sau de măsline. Pentru copiii mici, cu erupţii dentare, se recomandă masarea gingiilor cu un pansament steril, înmuiat într-o soluţie cu 10 picături de ulei de cuişoare la 100 ml apă caldă, având efecte analgezice.

Uleiul eteric de cuişoare intră şi în compoziţia unguentului Dentocalm, cu proprietăţi antiseptice şi anestezice în stomatologie, respectiv în dureri dentare, gingivite şi alveolite.

În tratarea afecţiunilor digestive, cuişoarele şi uleiul eteric au efecte în combaterea diareii moderate, balonării, flatulenţei, indigestiei, gastritei, greţei şi senzaţiei de vomă, efectele fiind mai pronunţate la bătrâni şi la persoanele limfatice, cu poftă de mâncare foarte scăzută.

Forma de utilizare este infuzia preparată dintr-un cuişor pisat şi o linguriţă de ceai verde la 200 ml apă; se infuzează acoperit 5 minute, se strecoară şi se bea câte o cană înainte sau după mese.