Ce este dieta DASH și de ce medicii o numesc una dintre cele mai bune diete pentru sănătatea noastră

  0
  223

  În lista celor mai bune diete din lume, există dieta DASH care a fost cea mai bună pentru câțiva ani. Medicii spun că este cea mai eficientă dietă care poate întări sănătatea. Potrivit medicilor Institutului Național al Sănătății , dieta DASH atinge 3,3 puncte din 5 în categoria “Eficacitatea Pierderii în Greutate” și 4,5 puncte din 5 în categoria “Sănătatea Utilității”.

  Care este dieta DASH?

  DASH (Abordări dietetice pentru stoparea hipertensiunii) este o dietă dezvoltată special pentru reducerea tensiunii arteriale atunci când o persoană suferă de hipertensiune arterială.

  Dar mai târziu, oamenii de știință au înțeles că această dietă rezolvă multe alte probleme importante: reducerea nivelului de colesterol, prevenirea accidentelor vasculare cerebrale și a insuficienței cardiace și normalizarea greutății. Mai mult, această dietă este cea mai bună dietă pentru prevenirea diabetului .

  Care este conceptul dietei DASH?

  Toate componentele necesare (calciu, proteine, fibre vegetale) care sunt responsabile pentru funcționarea creierului și a organelor interne, precum și sănătatea pielii și a pielii, sunt echilibrate în această dietă.

  De asemenea, este convenabil pentru că nu trebuie să calculați și să monitorizați fiecare componentă: trebuie doar să consumați anumite produse recomandate (fructe, legume, produse din cereale, alimente care conțin proteine ​​și produse lactate) și să reduceți cantitatea de sare din feluri de mâncare.

  Caracteristica principală a dietei DASH în comparație cu alte diete este că a fost dezvoltat pentru persoanele care trebuie să aibă grijă de dieta lor de-a lungul vieții. De aceea nu este nevoie să vă supuneți foamei: vă puteți permite diferite feluri de mâncare gustoase. Trebuie doar să țineți minte câteva reguli de bază.

  Reguli de baza:

  Nu este vorba despre cantitatea de hrană atât cât despre calitatea ei. Iată câteva principii pe care ar trebui să le urmați:

  • Bea 2 litri (67 fl oz) de fluid pe zi.
  • Mananca de 5 ori pe zi. Greutatea unei porții nu trebuie să depășească 215 g (8,80 oz).
  • Consumul zilnic de calorii: aproximativ 2.000-2.500 kcal.
  • Dulciuri: nu mai mult de 5 ori pe săptămână.
  • Încercați să mâncați mai multe cereale, semințe, fasole, carne slabă și legume.
  • Ar trebui să evitați să beți sifon sau alcool.
  • Puteți să nu aveți mai mult de 8 gustări pe zi (în plus față de mesele de bază.) Dar să aveți o mușcătură numai dacă sunteți foarte foame.
  • Alcoolul și tutunul sunt interzise.
  • Reduceți sarea și consumați până la 2-3 linguri pe zi.
  • Dieta dvs. ar trebui să includă pâine integrală de grâu.
  • Excludeți alimente afumate sau grase, muraturi, produse de patiserie, conserve de pește și carne.

  Ce poți să mănânci:

  În conformitate cu dieta DASH, pentru a forma o dietă adecvată trebuie să vă minți obiectivele: dacă doriți să pierdeți în greutate sau să deveniți mai sănătoși. Dacă doriți să pierdeți o greutate, meniul dvs. ar trebui să conțină mai puține calorii. Cu alte cuvinte, trebuie să reduceți porții.

  • Cereale: nu mai puțin de 7 porții pe zi (o porție = o felie de pâine, o jumătate de cești de paste gătite, o jumătate de ceașcă de ovăz).
  • Fruct: nu mai mult de 5 porții pe zi (o porție = 1 fruct, 1/4 cană de fructe uscate, 1/2 cești de suc.)
  • Legume: 5 porții pe zi (o porție = 1/2 ceasca de legume fierte).
  • Produse lactate fără grăsimi: 2-3 porții pe zi (o porție = 50 g de brânză sau 0,15 litri de lapte).
  • Seminte, fasole, nuci: 5 portii pe saptamana (o portie = 40 g (1.40 oz)
  • Grăsimi animale și vegetale: 3 porții pe zi (o porție = 1 lingură de ulei de măsline sau de in.)
  • Mâncăruri dulci: nu mai mult de 5 ori pe săptămână (o lingurita de miere sau gem.)
  • Fluide: 2 litri pe zi (apă, ceai verde, suc).
  • Proteine: 0,2 kg (7 oz) de carne slabă sau pește, ouă.

  Ce trebuie evitat:

  Desigur, trebuie să evităm toate produsele tipice “nesănătoase”.

  Cum să vă planificați dieta:

  Puteți crea propriul meniu luând în considerare regulile dietei și produsele pe care vi se permite să le mâncați.

  Nu trebuie să faceți nimic special pentru a vă crea dieta: trebuie doar să includeți produsele necesare și să excludeți treptat pe cele “rele”. Dacă obiectivul dvs. este de a pierde în greutate, reduceți cantitatea de porții recomandate.

  De asemenea, puteți găsi diferite feluri de mâncare gustoase, care sunt potrivite pentru dieta DASH de pe Internet.

  Concluzie:

  Dieta DASH este o dietă ușoară, sigură și utilă, care vă poate ajuta să vă simțiți mai bine și să scăpați de excesul de greutate.

  O astfel de dietă oferă cantitatea necesară de microelemente și vitamine pentru corpul dumneavoastră și nu există cadre de timp pentru a vă urma această dietă. Puteți pierde greutatea fără probleme și fără a suferi foame sau fluctuații bruște în greutate. Și asta înseamnă că corpul tău nu va fi stresat.