24.2 C
Iași
luni, mai 6, 2024

Gigi Becali donează milioane de euro calugarilor de pe Muntele Athos

Must Read

Gigi Becali, apropiat de calugarii romani de pe Muntele Athos

Gigi Becali, cunoscut om de afaceri si politician roman, este un apropiat al calugarilor romani de pe Muntele Athos, loc de pelerinaj pentru multi crestini ortodocsi. Fiind o persoana credincioasa, Becali a facut multe donatii catre lacasurile de cult din Romania, dar nu i-a uitat nici pe calugarii de pe Muntele Athos.

In vizitele sale repetate in Grecia, omul de afaceri a vizitat schiturile de pe Muntele Athos si a ajutat cu bani, in special Prodomu si Laccu, unde vietuiesc cei mai multi calugari veniti din tara. Unul dintre acestia, parintele Pimen Lacuschitiotul, din Laccu, a dezvaluit cum a fost ajutat de Becali, care i-a dat bani sa ridice un nou schit.

O fapta de milostenie

Parintele Pimen a dezvaluit pentru sfantulmunteathos.wordpress.com ca, in timp ce se confrunta cu datorii de 30.000 de euro, a primit o vizita neasteptata a unui crestin milostiv. Pe drumul spre schit, un Land Rover s-a oprit la chilia sa, iar unul dintre pasagerii din masina i-a dat suma de bani necesara pentru plata datoriilor. Acest pasager era Gigi Becali.

„Vă daţi seama? Omul ăsta mi-a dat treizeci de mii de euro fără să mă întrebe măcar cum mă cheamă, fără să ştie nimic despre mine! Pur şi simplu mi-a pus banii în mână, s-a întors şi a plecat! Şi aşa a făcut pe la toate chiliile românilor: le-a plătit tuturor datoriile. În schit la noi a lăsat vreo două milioane de euro şi, în plus, douăzeci de TIR-uri de cherestea!”, a declarat parintele Pimen.

O viata dedicata ajutorarii semenilor

Gigi Becali este cunoscut pentru implicarea sa in numeroase actiuni de caritate si ajutorare a semenilor sai, indiferent de religie sau nationalitate. Acesta a ajutat cu sume importante de bani nu doar calugarii romani de pe Muntele Athos, ci si alte lacasuri de cult din tara si nu numai.

In plus, Becali a donat fonduri importante pentru construirea unui spital si a ridicat case, biserici si mănăstiri, luptandu-se permanent sa ajute semenii sai. Chiar si in timp ce se afla in inchisoare, a trimis fonduri importante pentru a ajuta manastirea Prodromu din Grecia.

Este important de subliniat faptul ca aceste actiuni de milostenie ale lui Gigi Becali nu sunt doar o dovada a credintei sale, ci si a valorilor morale si umane pe care le promoveaza, aratand un exemplu de altruism si implicare in ajutorarea celor aflati in nevoie.

Astfel, Gigi Becali ramane un exemplu de om care a ales sa isi dedice viata ajutorarii semenilor sai, demonstrand faptul ca o persoana cu resurse poate face o diferenta reala in lume prin fapte concrete de caritate si solidaritate.