13.3 C
Iași
sâmbătă, mai 18, 2024

Accident grav în Teleorman între două autocare şi un TIR. Unul dintre vehicule a luat foc. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Must Read

Două autocare şi un TIR au fost implicate, vineri dimineaţă, într-un accident rutier produs pe E 70, în judeţul Teleorman, fiind declanşat Planul Roşu de Intervenţie. Primele informații arată că ar fi patru victime.

Potrivit ISU Teleorman, accidentul rutier în care au fost implicate două autocare şi un TIR a avut loc între localităţile Bujoreni şi Prunaru, pe E70.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Echipajele operative intervin cu 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, 8 ambulanţe SMURD şi 6 ambulanţe SAJ.

În sprijinul forţelor din teren, a fost solicitat şi un elicopter SMURD.Din cadrul ISU Giurgiu se deplasează la locul accidentului o autospecială de transport victime multiple şi două ambulanţe SMURD.

De asemenea, de la nivelul ISU Bucureşti-Ilfov au fost suplimentate forţele de intervenţie cu 1 ambulanţă SMURD cu medic şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Elena Alexandru, jurnalist Digi24: Vorbim de foarte multe victime. O parte dintre ele au fost preluate de ambulanțele care au ajuns la fața locului. Vorbim de 14 ambulanțe SMURD dar și de la SAJ Teleorman. Autoritățile au cerut și ajutorul celor din Giurgiu, care au ajuns la fața locului. Încearcă să salveze cât mai multe persoane. În cele două autocare s-ar fi aflat, potrivit unor surse, peste 60 de persoane. Centrul Infotrafic transmite că până acum au fost raportate 3 persoane rănite.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului, echipajele operative intervin cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, opt echipaje SMURD şi şase ambulanţe”, precizează ISU Teleorman, conform Agerpres.