19.3 C
Iași
luni, aprilie 29, 2024

Ploi torențiale, grindină și vijelii în drum spre noapte

Must Read

Avertizare cod galben pentru cinci județe din România: Vreme severă în drum spre noapte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă dimineața o avertizare meteo cod galben pentru cinci județe din România.

Alerta vizează un episod de vreme severă care se va manifesta începând de astăzi, 23 septembrie, de la ora 18:00, și va dura până duminică, la ora 3:00.

Principalul pericol constă în fenomenele meteorologice extreme, cum ar fi ploi torențiale, vijelii și grindină. Codul galben de furtuni este valabil în intervalul menționat și afectează zonele din Crișana, Banat și Maramureș.

În aceste regiuni, se așteaptă perioade cu intensificări ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală ce pot ajunge la 55…60 km/h și izolat peste 70 km/h.

De asemenea, sunt prognozate averse puternice, descărcări electrice și căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate în intervale scurte de timp pot atinge valori de 15…20 l/mp și, izolat, peste 25 l/mp.

ANM avertizează că duminică, instabilitatea atmosferică va persista în jumătatea de vest a țării.

Județele aflate sub avertizarea cod galben sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș Severin.

În același context, ANM a emis și o prognoză specială pentru București, valabilă începând de sâmbătă, ora 18:00, până duminică, ora 3:00. În Capitală, se preconizează cer senin, vânt slab și moderat, iar temperatura va înregistra o scădere, ajungând la 19…21 de grade Celsius.

Recomandăm cetățenilor să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție în fața vremii severe, pentru a evita orice incidente neplăcute.