22.4 C
Iași
luni, aprilie 29, 2024

După 15 ani de muncă în Italia, s-au întors în satul natal și au deschis o afacere inedită: „Dumnezeu ne-a ajutat!”

Must Read

După ce au muncit timp de 15 ani în Italia, Simona și Gigi Șoșoi, originari din satul Olari, județul Gorj, au decis să revină acasă și să pună bazele unei afaceri inedite.

Misiunea lor? O benzinărie în curtea casei, una eco, cu o viziune bio, care integrează armonios tehnologia și natura.

Gigi a muncit în Italia timp de 15 ani, iar Simona a petrecut în Peninsulă 8 ani. Cei doi sunt căsătoriți și au un băiețel.

Inspirația de a înființa o stație peco eco-friendly i-a venit lui Gigi în timpul șederii sale în Italia. Dar, înainte de a-și construi o viață îndestulată, el povestește că nu i-a fost deloc ușor:

„Eu am fost un copil foarte sărac”, a povestit Gigi Șoșoi. „Dacă era să găsesc o bomboană pe jos, o ștergeam un pic și-o mâncam.”

Încă de la 8 anișori, tânărul român a început să muncească în gospodăria părinților:

„Am început să merg cu vitele, să muncesc, să aduc acasă lemne. Lucram mult și eram desculți, cu picioarele bătătorite. (…)

Când am plecat în Italia, la vârsta de 18 ani, mă uitam așa, la cer, și ziceam: Doamne ajută-mă să-mi fac și eu o casă, să am și eu casa mea, locul meu, să am familia mea.

Lucrând acolo 15 ani, am făcut bănuții ăștia și am zis să mă întorc în țara mea, să-i investesc, că-mi iubeam pământul, îmi iubeam țara mea, mi-era dor de copilăriile mele, de locurile mele. Din momentul acela, Dumnezeu ne-a ajutat și ușor, ușor, a înflorit tot.”

Ambiția lor a fost observată și apreciată la emisiunea „Imperiul Leilor”, unde au fost ascultați de cunoscuți oameni de afaceri români.

Povestea lor de succes, unde fiecare leu câștigat a contat, i-a făcut pe mulți să admire determinarea și spiritul antreprenorial al cuplului.

Cu o localizare strategică, benzinăria „Gygy & Symo Peco” se distinge prin faptul că, pe lângă prizele de încărcare pentru mașinile electrice, are și o grădină bio și o fermă în imediata vecinătate.

Acest concept inovator permite clienților să trăiască experiența unui stil de viață sănătos și organic, chiar și în timp ce își încarcă autovehiculele.

Munca asiduă a soților Șoșoi se reflectă în programul lor zilnic. „Noi venim la Peco la 6.00 și închidem la 23.30 -24.00, depinde de clienți”, a mărturisit Gigi.

Însă, aceasta nu este singura lor preocupare. La întrebarea Cristinei Bâtlan, „Dar când mai aveți timp să munciți și la grădină?”, Gigi a răspuns cu o notă de mândrie: „Avem… să știți că noi n-am fost niciodată la munte sau la mare”.

„Între timp am încercat să ne dezvoltăm, am deschis un restaurant, o spălătorie auto și un teren de agrement. Îmi doresc un partener să creăm un imperiu de benzinării electrice, renunțând la benzinăria mea clasică pentru una ecologică”, a spus Gigi în fața investitorilor.

La aflarea faptului că cei doi mai au și 24 de angajați, fondatoarea brandului Musette, Cristina Bâtlan, a fost impresionată și i-a felicitat pentru efortul și ambiția lor: „Bravo, dragilor!”.

Deși au avut mai multe oferte de investiții de la „leii” impresionați, Simona și Gigi Șoșoi au decis în final să colaboreze cu Cristina Bâtlan. Aceasta le-a oferit suma de 200.000 de euro în schimbul a 30% din companie.