19.2 C
Iași
luni, aprilie 29, 2024

FOTO. A crescut pe străzi, dar acum s-a realizat. Îi ajută pe sătmărenii fără adăpost. Gest de mare solidaritate

Must Read

Gest de mare omenie făcut de un tânăr din municipiul Satu Mare. Abandonat de părinți și crescut în sistemul de protecție a copilului, mai apoi ajuns pe străzi, dar salvat de către inimoșii angajați ai Adăpostului de Noapte, sătmăreanul a reușit să își clădească o viață stabilă. Dar nu a uitat de greutățile pe care le-a întâmpinat, iar în semn de solidaritate cu cei în nevoie le-a adus acestora mai multe cadouri.

”În munca de asistență socială, rezultatele sunt deseori greu vizibile și apar după lungi perioade de încercări și efort. Crescut în sistemul de protecție a copilului, beneficiar al Adăpostului de noapte, a revenit după mai bine de 10 ani să ne facă o vizită surpriză.

Viața grea nu l-a doborât ci l-a întărit să răzbată peste toate greutățile, chiar dacă a făcut și greșeli, a învățat din ele. Știind ce înseamnă viața unei persoane fără adăpost, a adus cu el un mic dar beneficiarilor.

Ne bucurăm că am reușit să-l sprijinim atunci când a avut nevoie, ducând azi o viață independentă”, transmit reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare.

Un gest care merită toate aprecierile noastre. Iată cum sistemul funcționează dacă reprezentanții acestora chiar muncesc cu sufletul. Felicitări reprezentanților Direcției de Asistență Socială Satu Mare.

Zeci de tineri din judeţul Satu Mare, cu vârsta peste 17 ani, aflaţi în sistemul de protecţie specială, au participat în data de 21 septembrie 2023, la o campanie de conştientizare şi informare cu privire la drepturile de care pot beneficia în cazul în care vor dori să părăsească sistemul la împlinirea vârstei de 18 ani.

Campania a fost iniţiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse (MFTES) şi a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare şi a Consiliului Judeţean Satu Mare.

Evenimentul a fost onorat de prezenţa secretarului de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, doamna Anca Minodora Costin Hendea, fost inspector ;colar general în Maramureş, care a subliniat importanţa continuării educaţiei tinerilor şi după împlinirea vârstei majoratului, şi a pus accent pe măsurile de sprijin, de natură financiară, oferite de stat dacă tinerii îşi continuă studiile până la vârsta de 26 de ani. De asemenea, le-a vorbit tinerilor despre măsurile de consiliere pentru integrarea socio-profesională, despre drepturile şi obligaţiile lor în societate şi despre importanţa alegerilor în viaţă.