13.3 C
Iași
sâmbătă, mai 18, 2024

Floarea de piatră, planta cu proprietăți terapeutice uimitoare

Must Read

Cunoaste planta care vindeca tumori, hepatita si ciroza

Floarea de piatra, sau Portulaca grandiflora, este o planta foarte cunoscuta pentru culorile sale vibrante, dar putini stiu ca aceasta are si proprietati terapeutice spectaculoase. Potrivit unui articol recent publicat pe www.bzi.ro, floarea de piatra este folosita in medicina traditionala din Asia pentru a trata diverse afectiuni, precum tumori, hepatita si ciroza.

Origine si caracteristici

Floarea de piatra este originara din America de Sud si este intalnita in zonele calde si uscate din nordul Argentinei, Uruguay, Paraguay si Brazilia. A fost introdusa in Europa la inceputul secolului al XVIII-lea si a devenit o planta populara pentru gradinile ornamentale deoarece infloreste cu flori luminoase in culori variate: alb, roz, galben, portocaliu, rosu si mov.

Potrivit www.ars-grin.gov, floarea de piatra este o planta anuala care prefera soarele si poate supravietui in zonele calde si uscate. Are o inaltime de 10-30 de centimetri si frunzele sale suculente sunt scurte si inguste, grupate impreuna. Florile infloresc din iunie pana toamna tarziu iar fructul este o capsula rotunda, de mici dimensiuni, care contine seminte foarte mici de culoare gri-argintiu cu aspect metalic.

Proprietatile terapeutice ale floarei de piatra

Floarea de piatra contine acidul betulinic si betaxantina, dar si carotenoizi, acizi polifenolici, flavonoide si polizaharide. Aceasta poate fi consumata sub forma de seminte, frunze si sucul proaspat din frunze si tulpini.

Potrivit www.pfaf.org, in medicina traditionala thailandeza, sucul proaspat din frunze si tulpini este aplicat extern pentru a trata mușcăturile de insecte, arsurile si erupțiile cutanate. Întreaga plantă este cunoscută ca având efect depurativ. In medicina traditionala chineza, planta este utilizata pentru a trata diverse tumori, hepatita si ciroza umeda cu ascita.

Floarea de piatra poate fi, de asemenea, consumata ca leguma, fiind bogata in fier si vitamine. Semintele acesteia pot fi macinate si folosite in supe sau adaugate in cereale.

Concluzie

Floarea de piatra este o planta cu numeroase proprietati terapeutice, printre care se numara tratarea tumorilor, hepatita si ciroza. Aceasta poate fi consumata sub forma de seminte, frunze si sucul proaspat din frunze si tulpini. In medicina traditionala thailandeza si chineza, floarea de piatra este utilizata pentru a trata diverse afectiuni. De asemenea, aceasta poate fi consumata ca leguma si este bogata in fier si vitamine.