26.4 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Ion Iliescu ar fi ajuns la spital pentru efectuarea unor analize. Fostul Președinte al României a fost lăsat acasă

Must Read

Fostul Președinte al României s-a prezentat la spital, după ce ar fi prezentat stări de rău. Imediat după investigații a fost lăsat să plece acasă, situația nefiind una gravă.

Ion Iliescu, fostul Președinte al României în vârstă de 93 de ani s-ar fi simțit rău în ultima perioadă, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul Elias, din Capitală, potrivit informațiilor Realitatea Plu s.

Ion Iliescu este acasă și se simte mai bine

Fostul președinte nu a fost singur nicio clipă, soția sa, Nina Iliescu fiindu-i sprijin în toate momentele. Potrivit unor surse apropiate fostul președinte a fost supus unor analize, iar mai apoi a fost lăsat să plece acasă, nefiind necesară o internare.

Acum, Ion Iliescu s-ar simți mai bine. Din anul 2017, Ion Iliescu nu a mai fost prezent la niciun eveniment, decizia lui fiind de a se retrage din viața publică.

În luna februarie în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fostul Președinte al României nu s-ar mai putea deplasa, decât cu ajutorul unui cadru metalic.

Acesta ar fi și motivul pentru care nu s-a mai putut deplasa la audierile din „Dosarul Revoluției”. Ion Iliescu a fost trimis în judecată în aprilie 2019 de către procurorii militari, pentru infracţiuni contra umanităţii în „Dosarul Revoluţiei” din decembrie 1989. În același dosar au mai fost trimiși în judecată și Gelu Voican Voiculescu, fost vice-prim ministru, şi gen. (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, conform Româniatv.net.

Ion Iliescu a condus statul român ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004. Între 1996-2000 și 2004-2008 a fost senator din partea PSD.