15.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Doliu in lumea filmului din Romania. Indragita actrita s-a stins din viata la 56 de ani

Must Read

Doliu in lumea filmului din Romania. Actrita Adina Cristescu, cunoscuta din filme precum „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” sau „Aferim”, a murit la varsta de 56 de ani.

Nascuta in Bucuresti in 1967, Adina Cristescu a fost o actrita de film, teatru si voce, profesoara, regizoare de teatru si scenarista de film. Absolventa IATC ”IL Caragiale” (UNATC), ea a jucat la Teatrul National ”IL Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, dar si in filme precum „Babardeala cu bucluc sau porno balamuc”, „Imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari”, „Aferim!”, „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.

„Sa-ti fie somnul lin si ingerii aproape”

Ea a fost Buna povestii in spectacolele Abracadabra pentru copii de la TNB. Marian Rilea a scris pe Facebook: „Azi a plecat dintre noi spre Imparatia cea Alba actrita Adina Cristescu. Un talent al generatiei sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu si altii. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovaras de drum lung. A trait cu sinceritate si modestie ca o candela care i-a luminat si incalzit pe cei din preajma sa. Un adevarat prieten. Cei mici si cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o sa-si aduca aminte cu drag de Buna Povestilor! Intreaga echipa a teatrului este alaturi de familie in aceste momente de grea incercare si durere. Te vom iubi mereu, draga noastra prietena. Dumnezeu sa te odihneasca!”.

„Buna Povestilor s-a retras, discret, spre Taramul acela, de poveste… Deja ne este dor de EA si de toate minunile pe care le facea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului sa prinda forma si culoare, sa fie rotunda ca luna si luminoasa ca stelele, la Teatrul National pentru Copii Abracadabra, inca din prima clipa a proiectului. Sa-ti fie somnul lin si ingerii aproape, Buna Povestilor! Si sa veghezi draga Adina Cristescu, in continuare, ca basmele sa prinda forma si culoare in scena, in toate aceste „Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra ce vor urma, caci din Poveste mult mai este…”, a scris pe pagina de Facebook si Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra.