17.4 C
Iași
vineri, iunie 14, 2024

Suntem creatia Universului prin evolutie sau avem un creator?

Must Read

Cine suntem noi? Cum am ajuns aici? Suntem creatia Universului prin evolutie sau avem un creator? Acestea sunt intrebarile care ni le punem cu totii de-a lungul vietii si rareori gasim raspunsuri pe care sa le intelegem pe deplin si care sa ne satisfaca curiozitatea.

Teoria Creatiei si Interventia Divina;

Istoria, fie ea bazata pe stiinta sau pe religie, ne relateaza o serie de evenimente majore care au avut un efect crucial in dezvoltarea spirituala si in acelasi timp tehnologica a umanitatii. Exista mai multe variante care au la baza un numar de teorii mai mult sau mai putin relevante, prezentate intregii lumi de expertii in domeniu. Poate ca varianta cea mai cunoscuta si accesibila este reprezentata de catre teoria creatiei care sustine ca noi am ajuns pe Pamant prin interventia divina a lui Dumnezeu si care ne mai spune ca El ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa, ne-a ajutat sa ne aprofundam cunostintele, sa ne inmultim si in acelasi timp sa ne dezvoltam aptitudinile sub autoritatea Lui. Imbratisand aceasta teorie, nu ne vom pune prea multe intrebari in ceea ce priveste misterul constructiei piramidelor si ale altor monumente colosale despre care stiinta nu ne poate spune exact nici in zilele noastre prin ce metode au fost realizate, deoarece sustinand teoria creatiei sustinem automat Crestinismul si Biblia, acceptand ca totul a fost posibil cu ajutorul lui Dumnezeu.

Teoria Evolutionista;

Aceasta teorie a fost aprofundata, studiata si adoptata de foarte multe persoane in ultimele decenii. Teoria evolutiei sustine ca Universul s-a nascut prin explozia numita Big Bang si toate vietatile de pe Terra au ca si stramos aceasi particula, acelasi microorganism unicelular din care de-a lungul a milioane de ani s-au dezvoltat diferite specii in functie de mediu, temperatura, si alti factori de acest gen, specii care sunt intr-o continua evolutie. Aceasta varianta nu mentioneaza de prezenta unui creator, ba din contra sustine faptul ca toate evenimentele si aparitia vietii pe Pamant s-au produs la intamplare, fiind necoordonate de nimeni si nimic.

 

man-universe

Viata dincolo de Terra – Extraterestri si eventuala lor interventie in crearea si popularea planetei Pamant;

 

Universul este infinit si este format dintr-o infinitate de galaxii in cadrul carora exista o multitudine de corpuri ceresti. Savantii ne indeamna sa ne folosim logica si sa acceptam posibilitatea ca nu suntem singuri in Univers. Asadar, cu toate ca acest aspect sfideaza in mod brutal celelalte teorii, exista posibilitatea ca noi, populatia Terrei sa nu fim rezultatul unor evenimente petrecute la intamplare sau creatia lui Dumnezeu si sa fim un experiment sau chiar un proiect al unei civilizatii extraterestre.
Cu milioane de ani in urma planeta noastra mama, Pamant, a fost locuita in exclusivitate de dinozauri, majesticele creaturi despre care avem dovezi clare ca au existat prin cercetarile paleontologilor.Dinozaurii au disparut datorita unei comete care a lovit Pamantul, rezultand un adevarat Armaghedon. Este posibilitatea ca acest eveniment a fost planificat si efectuat de catre o civilizatie extraterestra pentru a putea popula ulterior planeta cu alte creaturi.
De asemenea trebuie sa tinem cont de faptul ca dinozaurii la randul lor au fost pusi pe Pamant tot de extraterestrii din diferite motive cum ar fi: un experiment biologic sau de ce nu, poate au reprezentat osursa secundara de hrana. Insa, avansand putin in istorie, ajungem la construirea piramidelor care nu sunt gasite doar in egipt. Exista mai multe locuri pe Pamant unde exista piramide si toate sunt construite cu o precizie incredibila chiar si pentru tehnologia zilelor noastre. Asadar, este foarte probabila o interventie extraterestra in crearea lor. Cercetatorii, prin studiile si calculele lor, au demonstrat ca aceste piramide nu sunt pozitionate aleator pe Pamant, din contra, pozitia lor formeaza un real punct de ghidare atunci cand privim planeta de sus. Posibilitatea ca acest fapt sa fie o coincidenta este mult prea mica si in acea perioada era efectiv imposibil ca populatia Pamantului sa comunice si sa colaboreze astfel incat sa realizeze o asemenea performanta matematica si in acelasi timp arhitecturala. Exista scrieri si dovezi prin care populatia Mayasa avea cunostinte despre planetele din sistemul nostru solar. Oare cum a fost posibil acest lucru fara interventia unei rase mult mai evoluate? In zilele noastre, studiul planetelor indepartate este posibil doar cu tehnologii de ultima ora, foarte performante, care s-au perfectionat de-a lungul multor decenii. Mayasii puteau studia astrologia doar cu ochiul liber, asadar este foarte probabil faptul ca ei au interactionat cu o civilizatie extraterestra care le-a divulgat unele secrete ale Universului si le-a oferit informatii despre sistemul nostru solar.

In concluzie, nu trebuie sa ne grabim sau sa ne lasam convinsi de teoriile religiei sau ale stiintei. Aparitia noastra pe Terra va ramane mereu un mister, in ciuda diferitelor teorii sau descoperiri, deoarece in ceea ce priveste creatia noastra sau aparitia noastra pe Terra, nu exista nici o dovada clara.

Tu, draga cititorule, ce parere ai? Ce teorie sustii si de ce?