13.2 C
Iași
miercuri, mai 8, 2024

Plânge cerul la Călimănești. Marius, cel mai tânăr muncitor ucis în explozie, este condus pe ultimul drum de soția însărcinată

Must Read

Marius era cel mai tânăr lucrător dintre cei decedați în explozia care a avut loc pe şantierul Autostrăzii Moldovei. La momentul tragediei, el avea doar 30 de ani și tocmai se căsătorise. În câteva luni, urma să devină tătic. Acum, văduva sa însărcinată și cei apropiați îl însoțesc în călătoria sa pe ultimul drum și nu pot crede tragedia care s-a abătut asupra lor.

Durere în Călimănești. Marius, cea mai tânără victimă a exploziei din Călimănești, este condus pe ultimul drum

O durere copleșitoare a pus stăpânire pe localitatea Cârligele din județul Vrancea. În cimitirul comunei își găsește odihna veșnică începând de astăzi Marius Chiriac, un tânăr de 30 de ani.

Marius este una dintre cele patru victime ale exploziei de la Călimănești, care a avut loc în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2023, pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Marius nu ar fi trebuit să fie prezent pe șantier în noaptea tragică. Conform declarației primarului din comuna sa de rezidență, Marius ar fi ținut locul unui coleg.

Tatăl lui Marius Chiriac a aflat despre explozia de la Călimăneşti de la ştiri. În localitatea Cîrligele din Vrancea, familia și vecinii sunt în stare de șoc. Victima lucra pe un utilaj pe șantierul Autostrăzii Moldova atunci când a fost surprinsă de suflul exploziei. Soția bărbatului este educatoare la grădinița din comuna Cârligele (Vrancea), iar acum este devastată de vestea morții soțului ei.

„Este o mare tragedie pentru localitatea noastră, localitatea Cîrligele din Vrancea. O familie tânără… Acum două săptămâni și jumătate, pe 2 septembrie, când el împlinea 30 de ani, i-am cununat civil, iar acum suntem cu toții îndoliați și îndurerați pentru că Marius Chiriac a plecat dintre noi prea tânăr”, spune primarul localității.

Care este cauza producerii tragediei de la Călimănești

Reporterii de la Observator au obținut imagini care arată o gaură în conducta de pe șantierul Autostrăzii Moldovei, sugerând că fisura ar fi existat de mai mult timp. Anchetele în curs trebuie să stabilească dacă această ruptură a survenit din cauza lucrărilor sau dacă a fost preexistentă.

Transgaz afirmă că conducta era intactă înainte de intervenția muncitorilor. Reparațiile au fost finalizate ieri, iar conducta ar fi trebuit să fie  repusă în funcțiune în cursul zilei de sâmbătă, 23 septembrie.

În momentul în care muncitorii tasau pământul deasupra conductei, utilajul a aplicat o presiune semnificativă asupra conductei, declanșând o scânteie care a dus la deflagrație. Conform surselor de la Observator, pentru a menține siguranța, muncitorii ar fi trebuit să efectueze lucrările manual cu lopata în zona magistralei. Cu toate acestea, din dorința de a finaliza cât mai rapid tronsonul, angajații au folosit un compactor.