16.3 C
Iași
sâmbătă, iulie 27, 2024

Elecrocasnicul care îți încarcă factura la lumină cu sute de lei dacă îl folosești zilnic. Cum poți consuma mai puțin

Must Read

Cum poți consuma mai puțin? Sezonul rece se apropie cu repeziciune, astfel că peste numai câteva săptămâni facturile la energie electricăși la gaze vor fi mult mai mari. 

Mai mult decât atât, există electrocasnice în casa ta care îți încarcă enorm factura. Ai idee cât consumă electrocasnicele din casa ta?

De exemplu, uscătorul de rufe a devenit omninprezent în casele românilor, mai ales cei care stau la bloc își achiziționează așa ceva, pentru a scăpa de umiditatea deranjantă din apartamente. Însă, un uscător de rufe consumă mai mult decât o mașină de spalăt, iar dacă luam în calcul și clasa energetică din care face parte, atunci consmul crește.

Cele din clasa C de consum au aproximativ 9 kwh pe un ciclu de uscare . Îți trebuie siguranța separată și traseu separat electric pentru electrocasnicul acesta. Clasa de consum B, au circa 5-6 kwh într-un ciclu. Clasa de consum A, consumă aproape 2.5 -3 kwh pe ciclu de uscare.

Așadar, poți usca mai puține rufe în uscător pentru a reduce consumul de energie.

Cum poți consuma mai puțin

Pentru a reduce consumul de energie și pentru a economisi bani, poți lua în considerare câteva idei pentru a utiliza electrocasnicele mai eficient:

Alegerea electrocasnicelor eficiente energetic. Atunci când cumperi noi electrocasnice, verifică eticheta energetică. Electrocasnicele cu o etichetă energetică mai bună (A+++ sau A++) consumă mai puțină energie și pot contribui la economii semnificative pe termen lung.Oprește electrocasnicele în mod corespunzător. Asigură-te că oprești complet electrocasnicele când nu le utilizezi, nu le lăsa în modul stand-by. Multe electrocasnice continuă să consume energie în modul stand-by.Utilizează programul de spălare cu apă rece. Atunci când folosești mașina de spălat rufe sau mașina de spălat vase, alege programul de spălare cu apă rece, deoarece încălzirea apei poate consuma multă energie.Curăță și întreține regulat electrocasnicele. Asigură-te că filtrele, conductele și componente importante ale electrocasnicelor sunt curate și bine întreținute. Un echipament curat funcționează mai eficient.Utilizează cu moderație electrocasnicele de mari dimensiuni. Aparatele de aer condiționat, cuptoarele cu microunde și cuptoarele pentru gătit pot consuma multă energie.Instalează un termostat programabil. Un termostat programabil va permite să reglezi temperatura din casă în funcție de momentul zilei și de necesități, economisind astfel energie.

Prin adoptarea acestor măsuri, poți reduce consumul de energie și factura la electricitate, economisind astfel bani. De asemenea, vei contribui și la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de carbon.