18.5 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Cum îți pregătești mașina pentru sezonul rece. 5 lucruri de care să ții cont înainte de a pleca la drum

Must Read

Cum îți pregătești mașina pentru sezonul rece? Peste numai câteva săptămâni, primii fulgi de zăpadă vor cădea, iar temperaturile vor coborî la limita înghețului. Aceste lucruri înseamnă că mașina ta are nevoie de un tratament special, pentru sezonul rece. 

Pregătirea mașinii pentru sezonul rece este esențială pentru a te asigura că te vei bucura de condus în siguranță, chiar și atunci când vei întâmpina condiții meteo dificile. Mai mult decât atât, înainte de fiecare drum lung este important să ții cont de câteva lucruri pentru ca tu să fii în siguranță și totul să fie în regulă.

Cum îți pregătești mașina pentru sezonul rece. 5 lucruri de care să ții cont înainte de a pleca la drum

Iată cinci lucruri de care este important să ții cont înainte de a pleca la drum în sezonul rece:

Verifică sistemul de încălzire și dezghețare. Asigură-te că sistemul de încălzire al mașinii funcționează corect. Verifică funcționarea sistemului de ventilare și dezaburire a parbrizului. Acestea sunt importante pentru a te asigura că poți menține vizibilitatea.Verifică bateria. Sezonul rece poate suprasolicita bateria mașinii. Verifică starea bateriei și asigură-te că bornele sunt curate și strânse. Dacă bateria are vreo problemă sau este veche, ia în considerare înlocuirea ei.Anvelope corespunzătoare pentru iarnă. Anvelopele de iarnă sunt esențiale pentru condusul în siguranța în condiții de zăpadă. De asemenea, este important ca înainte de un drum lung să verifici presiunea acestora.Lichidul de parbriz și antigelul. Înainte de a pleca la drum, verifică dacă rezervorul de lichid de parbriz este umplut cu soluție de iarnă pentru a împiedica înghețarea. De asemenea, nu uita să verifici și nivelul de antigel în sistemul de răcire al motorului.Echipamentul de siguranță și kitul de iarnă. Înainte de a pleca la drum, verifică dacă mașina este echipată cu: triunghiurile de avertizare, stingător de incendiu, trusa de prim ajutor. De asemenea, poți avea în mașină în sezonul rece lanțuri de zăpadă și un sac de nisip pentru a te  ajuta în caz de derapaj sau blocare.

Mai mult decât atât, atunci când pleci la drum în condiții de iarnă, asigură-te că ai suficient combustibil în rezervor. De asemenea, este întotdeauna o idee bună să faci o revizie completă a mașinii la un service autorizat înainte de sezonul rece. În acest fel, te asiguri că mașina ta este pregătită pentru condițiile dificile de iarnă.