20.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Cum va fi vremea în iarna 2023-2024 în România. El Nino aduce ninsori consistente, iar primii fulgi de nea apar în octombrie pe creste

Must Read

Vara nu se dă plecată. După o lună septembrie cu temperaturi chiar şi de 35 de grade, urmează un octombrie mai cald decât în mod obişnuit.

Este vară de septembrie, va fi vară de octombrie. În weekend, temperaturile vor rămâne foarte ridicate peste tot în ţară. Cine doreşte să mai meargă la mare, o poate face: vor fi 24 – 25 de grade, în aer, iar apa mării va avea 22 de grade. În staţiunile montane, în Predeal sau Sinaia, vor fi temperaturi peste 20 de grade. În Apuseni va fi chiar şi mai cald.

Va continua această vară şi la începutul săptămânii viitoare. În ceea ce priveşte precipitaţiile nu sunt veşti bune pentru campaniile de agricultură. Sudul şi estul ţării sunt zone, care se află de mult sub un fel de atenţionare de secetă extremă, iar situaţia nu se va îmbunătăţi curând. Vor veni câteva ploi la mijlocul săptămânii viitoare, vor traversa toată ţara, dar vor fi insuficiente pentru agricultori.

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în luna octombrie

Luna octombrie va începe tot cu vreme de vară. Săptămâna viitoare, însă, vor apărea câteva semne “de brumărel”. Pe timpul nopţii, la munte, unde temperaturile vor fi la pragul îngheţului, vor apărea şi primii fulgi de nea pe creste.

De-a lungul lunii, însă, rămânem cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Normal ar fi undeva spre 23 de grade la începutul lunii, 15 spre final. În privinţa ploilor, luna octombrie nu este oricum o lună bogată în precipitaţii.

Totodată, ​El Nino va aduce o iarnă ceva mai aproape de cea normală şi peste Europa, mai ales în Scandinavia, zona alpină, şi în sud-estul Europei.