25.3 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

„Odihnește-te în pace suflet drag și mult prea tânăr!” Denis a gonit spre moarte pe o motocicletă cu două zile înainte de a fi împlinit 18 ani

Must Read

Denis nu a mai apucat să se bucure de tinereţe şi nici de trecerea spre maturitate. Cu două zile înainte de a împlini 18 ani, tânărul şi-a pierdut viaţa după ce a gonit pe „Drumul Morţii” E 85 pe o motocicletă neîmatriculată şi cu ITP expirat. Alături de adolescent se afla prietena lui, o fată de 17 ani, care a ajuns în stare gravă la spital.

Părinţii băiatului lucrează în străinătate, iar acum trebuie să revină în ţară, dar nu pentru a-l sărbători pe Denis aşa cum ar fi fost normal, ci pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 22.05. Băiatul a pierdut controlul motocicletei pe care se afla împreună cu prietena sa, de 17 ani, într-o curbă, în localitatea suceveană Dumbrăveni. Cei doi au părăsit suprafaţa carosabilă şi au ajuns pe un teren agricol, de unde au fost proiectaţi într-un lan de porumb. Denis a murit pe loc, în timp ce fata a fost transportată în stare inconştientă la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava.

Adolescentul nu avea permis de conducere, iar motocicleta nu era înmatriculată şi avea ITP expirat. Cercetările continuă în acest caz. „Polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe D.N. 29, în urma producerii căruia a rezultat decesul unei persoane și vătămarea corporală gravă a altei persoane.

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului și din primele verificări a constat faptul că la data de 30.09.2023, în jurul orei 22.05, un tânăr în vârstă de 18 de ani din comuna /sat Cristești, județul Botoșani, în timp ce se conducea motocicleta pe D.N. 29, județul Suceava, din direcția Salcea către Dumbrăveni, transportând o pasageră în vârstă de 17 ani, din comuna Curtești, județul Botoșani, a pierdut controlul asupra direcței de mers într-o curbă la dreapta semnalizată corespunzător prin marcaje și indicatoare rutiere, părăsind suprafața carosabilă.

În urma evenimentului, motocicleta a rulat pe terenul agricol din proximatatea drumului național, cei doi fiind ulterior proiectați într-un lan de porumb. Urmare a producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului motocicletei de 18 ani și rănirea gravă a pasagerei, care a fost transportată de urgență la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava. Tânărul nu avea permis, asigurare și altele.

În urma verificărilor efectuate în evidențele bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul de 18 ani nu deținea un permis de conducere, iar motocicleta nu era înmatriculată și figura cu ITP expirat și cu lipsă poliță RCA. Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” , faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin. (2)din Codul Penal. „vătămare corporală din culpă”,faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin.(2)și (3) din Codul Penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 Cod Penal și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 2 din Cod Penal”, spune IPJ Suceava.

„Dumnezeu sa te odihnească dragul meu, Denis”

Vestea morţii lui Denis a căzut ca un trăsnet pentru apropiaţi. Părinţii lui se îndreaptă deja spre ţară pentru a-l înmormânta. „Dumnezeu sa te odihnească dragul meu Denis”, „Doamne ferește! Nu pot să cred! Condoleanțe!”, „Condoleanțe! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Denis!” „Sincere Condoleanțe! Dumnezeul sa îl ierte!!” „Sincere condoleanțe! Bunul Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!”, „Condoleanțe! Drum lin către îngeri! Doamne ajuta, vouă părinților, să treceți peste aceste încercări!!” „Sincere condoleante familiei Dumnezeu sa-l ierte ,mare durere pentru părinți!”, „O, Doamne,nu pot să cred! Condoleanțe sincere și multă putere!In veci pomenirea lui!” „Sincere,Condoleanțe și multă putere sa depășiți aceasta cumplita durere și cumpăna!” „D-zeu să-l odihnească în împărăția lui și vouă să vă dea putere .Nu am cuvinte ….pt grea cruce ce o purtați”. “Odihnește-te în pace suflet drag și mult prea tânăr!”