7.3 C
Iași
joi, februarie 29, 2024

Copil român, dispărut în Spania de trei săptămâni. Ovidiu are numai 5 anișori

Must Read

Asociația SOS Desaparecidos, o organizație din Spania care ajută la localizarea persoanelor dispărute, a anunțat dispariția unui băiețel român în vârstă de numai 5 anișori, pe nume Andreas Ovidiu Negrițu.

Copilul a dispărut la data de 11 septembrie în Castelló de la Ribera, Valencia, se arată pe site-ul asociației spaniole.

În descrierea furnizată de organizație se menționează că micuțul are o înălțime de 1,15 metri, circa 20 de kilograme, este de constituție slabă, are părul blond, ondulat, și ochi căprui.

Cei care au informații despre locația lui Andreas sunt rugați să contacteze Asociación SOS Desaparecidos prin e-mail la adresa info@sosdesaparecidos.es sau să sune la numerele de telefon 649 952 957 și 617 126 909.

În Spania, peste 600 de cazuri de minori dispăruţi, numai în cursul acestui an, sunt în atenţia autorităţilor.

Numărul mare de dispariţii a determinat activarea unui sistem special de alertă, conceput de Ministerul de Interne.

În cazurile grave, datele minorilor vor fi transmise prin reţelele de socializare, în staţiile de metrou şi de tren, precum şi prin intermediul presei.

“Alertă minor dispărut” – este numele sistemului special pus la punct şi lansat la Madrid de Ministerul de Interne. Motivul este numărul prea mare de copii daţi dispăruţi.

Sistemul de alertă privind dispariţia minorilor este de fapt o reţea de comunicare instantanee a datelor copilui şi a fotografiei acestuia.

Sistemul curpinde presa, reţelele de socializare, metroul din capitală, staţiile de tren şi companii telefonice.

Prin acest sistem, cofinanţat de Comisia Europeană, se va cere colaborarea cetăţenilor în cazurile considerate grave şi se pune la dispoziţie un număr de telefon gratuit 900.300.330.