18.2 C
Iași
joi, mai 16, 2024

Cum putem elimina mirosul de usturoi din respirație: oamenii de știință au descoperit solutia in lactate!

Must Read

Mirosul neplăcut de usturoi poate aduce oamenii împreună sau îi poate îndepărta. Deși este delicios când vine din bucătărie și ne face să salivăm, problema apare atunci când respirația noastră devine un coșmar pentru ceilalți. Cu toate acestea, o cercetătoare americană a găsit o posibilă soluție pentru această problemă.

O soluție pentru mirosul de usturoi

Chiar dacă ne periem dinții, mirosul de usturoi persistă în respirația noastră pentru o perioadă destul de lungă, ceea ce este înspăimântător atunci când trebuie să interacționăm cu alte persoane.

În ciuda faptului că gustul de usturoi este apreciat în preparatele culinare, mirosul pe care îl lasă în gură, cu iz sulfuros, poate fi catalogat ca provenind direct din iad. Totuși, o cercetătoare de la Universitatea de Stat din Ohio, Sheryl Barringer, este aproape de a rezolva această problemă neplăcută pentru toți cei afectați.

Aceasta a identificat de-a lungul timpului diverse soluții științifice pentru a neutraliza mirosul de usturoi din respirația noastră, inclusiv utilizarea de acid citric din mere și menta, precum și grăsimi din lapte. Acum, Barringer a descoperit un nou posibil candidat pentru rezolvarea acestei situații neplăcute: iaurtul.

Importanța grăsimilor din lactate

Prin adăugarea iaurtului într-un recipient cu usturoi proaspăt tăiat, Berringer și colegul său, Manpreet Kaur, au observat că concentrația gazelor sulfuroase s-a diminuat cu 99%. Cu alte cuvinte, aproape în totalitate. Chiar și atunci când au folosit usturoi prăjit în ulei, iaurtul a reușit să reducă mirosul compușilor mirositori cu aproximativ 94%.

Citește și: Ce mâncau românii acum 100 de ani – alimentul de bază al vremii

Pentru a afla cum se întâmplă acest lucru, aceștia au redus iaurtul la componentele sale de bază. Rezultatele ulterioare ale experimentelor au arătat că atât grăsimea din lapte cât și proteinele acestuia au avut un efect mai puternic asupra mirosului de usturoi decât apa.

Aceste descoperiri sunt în concordanță cu cele făcute anterior de Barringer, care a constatat că laptele integral reduce mai mult mirosul de usturoi decât cel degresat. Cu toate acestea, descoperirea rolului proteinelor a fost relevantă.

Iaurtul elimină mirosul de usturoi

„Am fost impresionată de eficacitatea acestor proteine, deoarece sfatul de a consuma alimente bogate în grăsimi după consumul de usturoi nu este în general bine primit. Proteinele grase sunt în centrul atenției în prezent, dar în general, oamenii doresc să consume mai multe proteine”, a declarat Barringer.

Acest studiu nu a testat efectul iaurtului asupra respirației cu miros de usturoi, dar Barringer a afirmat că, în cazul în care această soluție se dovedește viabilă în studii ulterioare, iaurtul ar trebui consumat imediat după consumul de usturoi.

Citește și: Secretele celui mai bun mujdei de usturoi cu smântână – ingredientul pe care să nu îl mai folosești

„În cazul merelor, am subliniat mereu că acestea trebuie consumate imediat după usturoi. Același lucru îl presupunem și în cazul iaurtului”, a explicat Barringer.