13.2 C
Iași
joi, mai 16, 2024

Ce soluții au găsit cercetătorii pentru a elimina mirosul de usturoi din respirație și cum au descoperit că lactatele pot fi de ajutor.

Must Read

Mirosul neplăcut de usturoi poate avea un impact negativ asupra relațiilor interpersonale. Chiar și după ce ne periem dinții, mirosul persistă în respirație și poate fi o sursă de disconfort atunci când interactăm cu alte persoane. Totuși, o cercetătoare americană a descoperit o posibilă soluție pentru acest neplăcut inconveniență.

Îndepărtarea mirosului de usturoi

Chiar dacă utilizăm diverse metode pentru a ne curăța respirația, mirosul de usturoi persistă pentru o perioadă semnificativă de timp. Acesta poate fi considerat un adevărat coșmar atunci când trebuie să interacționăm cu alte persoane.

Deși usturoiul este adorat în bucătărie, mirosul sulfuros pe care îl lasă în gură poate fi de-a dreptul neplăcut. Totuși, Sheryl Barringer, o cercetătoare de la Universitatea de Stat din Ohio, a făcut progrese considerabile în găsirea unei soluții pentru această problemă.

Citește și: Topul mâncărurilor românești: descoperă cele mai apreciate și cele mai puțin îndrăgite preparate tradiționale

Acesta a descoperit de-a lungul anilor diferite soluții științifice pentru eliminarea mirosului de usturoi din respirație, printre care se numără atât acidul din mere și mentă, cât și grăsimile din lapte. Acum, Barringer a identificat un nou candidat pentru rezolvarea acestei situații: iaurtul.

Importanța grăsimilor din lactate

Prin adăugarea iaurtului într-un recipient cu usturoi proaspăt ras, Barringer și colegul ei, Manpreet Kaur, au observat o reducere de 99% a gazelor sulfuroase din recipient. Acest lucru înseamnă pratic o eliminare totală a mirosului neplăcut. Chiar și atunci când au folosit usturoi prăjit în ulei, iaurtul a reușit să reducă mirosul cu aproximativ 94%.

Citește și: Descoperă alimentele de bază ale românilor acum 100 de ani

Pentru a înțelege ce anume face posibil acest lucru, cercetătorii au împărțit iaurtul în componentele sale de bază. În experimentele ulterioare, atât grăsimea cât și proteinele din lapte au avut un impact mai puternic asupra mirosului de usturoi decât apa.

Aceste descoperiri se aliniază cu cercetările anterioare ale lui Barringer, care au arătat că laptele cu grăsime ridicată reduce mirosul de usturoi în respirație mai mult decât cel degresat. Importanța proteinelor a fost de asemenea relevată în acest studiu.

Iaurtul elimină mirosul de usturoi

„Sunt încântată de eficacitatea proteinelor în combaterea mirosului de usturoi, deoarece recomandarea de a consuma alimente bogate în grăsimi nu este întotdeauna bine primită. Proteinele grase sunt un subiect la modă în prezent, dar în general, oamenii preferă să consume mai multe proteine”, a declarat Barringer.

Studiul actual nu a testat efectul iaurtului asupra respirației cu miros de usturoi, însă Barringer a afirmat că dacă această soluție se dovedește viabilă și în studii viitoare, iaurtul ar trebui consumat imediat după ce am mâncat usturoi.

Citește și: Secretul celui mai bun mujdei de usturoi cu smântână: ingredientul pe care ar trebui să îl eviți