21.4 C
Iași
sâmbătă, mai 4, 2024

Cum va fi vremea de Crăciun în 2023. Când vor apărea primii fulgi de zăpadă în România

Must Read

Cu toții așteptăm cu nerăbdare sărbătoarea Crăciunului, iar acum, în luna octombrie, este momentul să începem să ne pregătim pentru această perioadă magică. Cu doar 85 de zile rămase până la Crăciun, fiecare zi contează, iar prognoza meteo poate avea un impact semnificativ asupra felului în care vom petrece această sărbătoare.

Cei de la Accuweather au deja vesti pentru locuitorii din București, care sunt cu siguranță neașteptate. Zăpada, un element esențial al atmosferei de Crăciun, va începe să cadă în România încă de la sfârșitul lunii noiembrie.

În perioada de 28, 29 și 30 noiembrie, bucureștenii vor fi martorii primelor fulgi de zăpadă care vor acoperi orașul. Cu toate acestea, începând cu luna decembrie, vremea se va schimba, iar temperaturile vor crește, iar ploile vor deveni predominante. Această primă lună de iarnă va aduce temperaturi variabile, cuprinse între 3 și 9 grade Celsius în timpul zilei.

Cu toate că sărbătoarea de Crăciun este una dintre cele mai așteptate sărbători din an, prognoza meteo pentru București nu pare să aducă veste bună pentru iubitorii de ninsoare. Ajunul Crăciunului, care pică pe data de 24 decembrie, va fi o zi de duminică, cu temperaturi cuprinse între 1 și 6 grade Celsius și un cer slab înnorat. În ziua de Crăciun, temperatura va scădea cu un grad, dar Soarele va străluci mai puternic.

Cu toate acestea, pentru cei care sperau să aibă parte de un peisaj înzăpezit în timpul Crăciunului, vestea nu este conform așteptărilor. A doua zi din sărbătoare va aduce un cer slab înnorat și temperaturi între 0 și 6 grade Celsius. Aceeași situație se va menține și în cea de-a treia zi a sărbătorii, cu temperaturi între -2 și 7 grade Celsius și cer predominant însorit. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă această estimare se va menține până în luna decembrie sau dacă vremea ne va surprinde cu alte schimbări.

Cum va fi vremea în luna octombrie

În timp ce ne gândim la Crăciun și la zilele festive care urmează, este important să nu uităm de luna octombrie și de schimbările meteorologice care au loc în această perioadă. Pe data de 1 octombrie, temperatura minimă va fi de 9 grade Celsius, în timp ce temperatura maximă se va ridica la 20 de grade Celsius, aceste temperaturi menținându-se și pe data de 2 octombrie.

De la 3 până pe 11 octombrie, vom avea parte de temperaturi cuprinse între 21 și 23 de grade Celsius pe timp de zi și între 8 și 11 grade Celsius pe timp de seară. Cu toate acestea, pe data de 12 octombrie este așteptată ploaie, iar temperaturile vor scădea, ajungând chiar la 16 grade Celsius. De asemenea, ploi sunt anunțate și pentru zilele de 20 și 29 octombrie.

În perioada 18-21 octombrie, temperaturile nu vor depăși 15 grade Celsius pe timp de zi, iar în serile respective vor fi cuprinse între 2 și 5 grade Celsius. Vremea se va încălzi din nou de pe 22 până pe 27 octombrie, când temperaturile vor ajunge la 20 de grade Celsius ziua și la 9 grade Celsius seara.

Cu toate acestea, data de 27 octombrie va fi ultima zi călduroasă, cu 20 de grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea, ajungând și la 12 grade Celsius pe timp de zi, spre finalul lunii, și la 1 grad Celsius seara.