13.5 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Zeci de mii de români au stat la coadă la aparatele de reciclat de la Kaufland. Câți bani primesc pe un PET, de fapt

Must Read

Zeci de mii de români au stat la coadă la aparatele de reciclat de la Kaufland. Câți bani primesc pe un PET, de fapt
Românii au dat iama la aparatele de reciclat de la Kaufland. A fost premieră în țara noastră în mai multe orașe, asta după ce oamenii s-au înghesuit la cozi care parcă nu se mai terminau, iar asta pentru a reciclat sticle, borcane şi peturi. În două dintre orașele din România, oamenii au stat la rând cu cărucioare pline cu PET-uri. Iată câți bani primesc cei care reciclează!

Românii au dat năvală la aparatele de reciclat de la Kaufland
Câţi bani primesc pe un PET
Nu este prima astfel de campanie de reciclare la noi în țară. De ani de zile există și în România această activitate în schimbul unor sume de bani. Cei care aduc PET-uri la reciclat primesc suma de 10, 20 sau 30 de bani oferită per pet nu.

Românii au dat năvală la aparatele de reciclat de la Kaufland

Ei bine, de această dată, noua campanie a retailerului german Kaufland a adus o ofertă mai tentantă, asta după ce a pus la bătaie prețul de 50 de bani pentru un recipient reciclat. Totodată, clienţii trebuie să știe că nu primesc însă bani, ci bonuri de cumpărături de valoarea produselor reciclate.

Mai mult decât atât, în ultimele zile, numeroase fotografii cu românii care stau la coadă pentru reciclarea PET-urilor s-au viralizat.

„În parcarea magazinului Kaufland din Târgu Jiu este un automat de reciclare. Este un loc unde poți duce pet, doze de aluminiu, sticlă și primești un tichet pe care poți să-l folosești la cumpărături în acest magazin. Este pentru prima dată când văd codă la acest automat de reciclare„, a declarat Luis Popa, directorul Direcției de Gestionare a Deșeurilor din Consiliul Județean Gorj, potrivit Observatornews.ro.

50 de bani pentru fiecare pet reciclat

Așadar, ce trebuie să știe toți ce care vor să recicleze, dar care vor, totodată, să primească și bani, este faptul că această campanie se numește „Săptămâna Reciclării la Kaufland” și a început pe 27 septembrie, ea încheiându-se azi, 3 octombrie 2023.

Concret, tot ceea ce trebuie românii să facă este să aducă sticle, pet-uri și doze de aluminiu, în schimbul unei recompense în valoare de 50 bani, care le sunt oferite sub formă de voucher de cumpărături pentru fiecare recipient adus la unul dintre aparatele de colectare selectivă din parcarea magazinului.

În același timp, pentru că PET-urile să fie acceptate de aparat, recipientele introduse trebuie să fie goale, cât mai curate și nedeteriorate.