18.5 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

”Gata cu văicăreala! V-au dat viață și v-au îngrijit până ați devenit maturi! Ce mai vreți? Sa vă dea și pensiile?”

Must Read

Daniel Balaş a devenit cunoscut după ce a fost exclusiv din Biserica Ortodoxă Română, iar mai apoi a făcut mai multe dezvăluiri cu privire la ce se întâmplă în lumea preoților.

Daniel Balaș este extrem de cunoscut în mediul online, fiind renumit pentru sfaturile pe care le dă în tot felul de probleme.

Recent, fostul preot a fost rugat de un tânăr să vorbească cu el la telefon pentru că acesta avea o ”problemă gravă”. Daniel Balaș a fost de acord să vorbească cu el, însă atunci când a auzit ce probleme are bărbatul, i-a închis telefonul.

Ulterior, Daniel a postat un videoclip pe pagina sa de Facebook în care explică ce ar trebui să facă tinerii din ziua de azi și mai ales, să ”lase văicăreala”.

Mulți tineri se plâng că nu-i ajută părinții: ”Gata cu văicăreala!

”Mai devreme, îmi scrie un băiat pe internet dacă pot vorbi 5 minute la telefon, pentru că are o problemă foarte gravă. Îi zic bine, însă din cele 5 minute s-au făcut 20. Și nu de vorbă, de văicăreală din partea lui! A început: ”Daniele, am plecat singur în lume de la 16 ani, am dormit pe stradă, mi-am făcut tot ce mi-am dorit eu, am casă, am masă, copii, am mașină, dar părinții nu m-au ajutat cu nimic. Am niște nervi pe ei… pe fratele meu l-au ajutat, mie mi-a fost mai greu”.

Ești și tu un pui de milionar de ală care a făcut 2-3 sute de mii de euro. Toți au început cu povești de alea… Îți știți pe ăștia care și-au luat câte un super car, câte o casă? Au început… Că am plecat de jos, am mâncat muștar pe pâine, am dormit prin scorbură, prin peșteră, am traversat Munții Rodnei desculț… Îi știți pe milionarii aștia care s-au ajuns și ei? Toți au aceeași poveste de sărăcie. Că au dormit prin parcuri, prin mașini, pe stradă, că n-au avut un leu în buzunar”.

”Încercam să îl aduc cu picioarele pe pământ că am simțit că are o ură foarte mare pentru părinți”

”Hai mă, lăsați-ne cu povești de astea de adormit copiii. Eu încercam să îl aduc cu picioarele pe pământ că am simțit că are o ură foarte mare pentru părinți. I-am spus doar atât: gândește-te că mama ta ți-a dat oportunitatea să vezi lumina zilei, să iubești, să te bucuri, să trăiești…

– Nu mă Daniele, lui frate-meu i-au dat atâtea și pe mine m-au lăsat așa, cum să îi iert! Ăsta e oful meu sufletesc.

Iartă-i doar pentru nopțile pe care le-au avut nedormite, atunci când plângeai și nu știai să le spui ce te doare. Iartă-i pentru clipele alea în care au crezut că mori pentru că te înecai, când nu au știut ce să îți facă din cauza plânsului tău de la colici. Iartă-l pe tatăl tău că până la 16 ani a tras să îți aducă o mâncărică pe masă, poate că nici el nu a avut de la tatăl lui nimic, dar s-a chinuit. Nu a plâns, nu a venit la tine să plângă la pat, fiule, nu am ce să-ți aduc, te duci tu la muncă, ai 10 ani! A luat traista în băț și s-a dus și ți-a adus de mâncare. Mama ta la fel, ți-a preparat-o, ți-a pus masa. Fii recunoscător pentru toate astea!

– Hai mă Daniele, mă iei cu povești de astea?

– Da, îmi pare rău, hai că trebuie să mă sune cineva”, a spus Daniel Balaș într-un videoclip postat pe rețelele sociale.

Daniel Balaș: ”Nu luam nimic cu noi din această lume! Nu vă mai plângeți atât. Toți vom pleca cu mâinile goale într-o zi, din această lume”

Fostul preot a continuat să vorbească, ba chiar folosindu-se și de ironie la adresa celor care vor mereu să îi ajute cineva în loc să muncească singuri fără să se plângă.

”Am închis telefonul pentru că nu mai vreau să arunc mărgăritare în picioarele porcilor. Vreau să vă spun doar atât. Am mai găsit câteva mesaje prin privat, ma întrebați de idei de afaceri. Singura mea ideea de afaceri în acest moment ar fi să îmi deschid niște cabinete ginecologice pentru bărbați… 

Bărbatul de astăzi sunt datorită faptului că ai mei m-au lăsat să mă descurc singur. Nu, toți aceeași poveste de viață, că au dormit pe stradă, că au plâns. Ce voiați să vă dea părinții? V-au dat educație, dragoste, grijă, atenție? Da. Ce mai voiai? Ei ce-au primit de la bunicii lor? Coceni de porumb după ceafă, pietre pe spinare. N-au primit nimic și nu s-au mai văitat cât vă văitați voi.

Acum aveți mașină la scară și vă e lene să mergeți până la primul market. Bunicii noștri se suiau în căruță și mergeau 10-15 kilometri pentru câteva bidoane de apă. Și nu se mai văitau. Mamaia a trecut prin două Războaie Mondiale. La 80 de ani își lua frumos săpăliga și se ducea prin curte: Lasă, mamă, că ne-a dat Dumnezeu pământ. Cu leprele astea puturoase nu ai nicio treabă. Îi rogi să se ducă la muncă și nu vor. Ce voiai să-ți dea tactu? Direct mașină, casă? Dup-aia îi scoți ochii că nu ți-a dat și elicopter”.

”Să fim recunoscători pentru ce-am primit de la părinți”

”Hai, mă, să fim recunoscători pentru ce-am primit de la părinți. Pentru educație, grijă, timp, dragoste, iertare, că le-am făcut atâtea și ne-au iertat. Serios. Nu înțeleg ce vreți să primiți de la părinți? Elicoptere, avioane, case, pământuri. Nu luați nimic cu voi. Toți vom pleca cu mâinile goale într-o zi, din această lume. Important este să plecăm cu mâinile curate.. Gândiți-vă că nici ei n-au avut oportunitate să primească nimic. Decât bătaie mulți dintre ei, ca măgarul în pantă… Am prieteni care se plâng că au două rate. Dar cine te-a pus să te bagi în ratele alea? Ai bani, îți iei. Nu ai bani, nu îți iei. Ce, ei făceau figuri că n-aveau Dacie, cum era atunci?

Acum aveți trei-patru mașini și sunteți nemulțumiți, că n-aveți încă 3-4 supercaruri Nemulțumitului i se ia darul și cred că în scurt timp ni se va lua darul libertății. O să ni se ia darul prieteniei. Degeaba ai tu vile cu piscine dacă nu ai pe cine să suni. S-ar putea să ni se ia darul trăirii, al traiului normal. S-ar putea să revenim la un trai în care ne uităm pe masă și nu avem ce să punem”, a mai spus Daniel Balaș.

”Bucură-te că mai ai părinți. Eu ce n-aș da să-l mai sun pe tata”

”Așa au fost mulți dintre străbunicii noștri. Da. Mâncau același fel de mâncare trei-patru zile. Acum zic: am mâncat același fel de mâncare și acum o săptămână. Se uită după rețete sofisiticate. Mămăliga cu untură și tochitură nu mai e. E scârboasă, e veche, demodată. Trebuie să ne dăm puțin cu reveneală.

Că dragostea e cea mai mare. Și recunoștința. Doamne, mi-ai dat niște părinți, așa cum au fost ei. Alții n-au avut oportunitatea să crească într-o familie. Au crescut pe la casele de copiii, prin gări, abandonați, părăsiți. I-am zis băiatului în primele cuvinte: ”Bucură-te că mai ai părinți. Eu ce n-aș da să-l mai sun pe tata. Să nu-mi spună nimic. Nu mai am nevoie de niciun sfat. Doar să-l aud așa la telefon. Că s-a trezit cu bine, că a mâncat, că a ieșit în curte să facă treabă”. Îți dai seama de părinți doar atunci când nu-i mai ai. Și cât au însemnat pentru tine.

Înainte, bunicii mânau doi cai la căruță. Voi nu sunteți în stare să conduceți nici trotinetă. Era să-l fac pe unul praf acum două zile, mergea pe șapte cărări. Nu vă mai plângeți atât. Nici bărbați nu mai suntem. Dacă se poate să stăm pe telefon și să nu mai mișcăm un pai. E cam greu la job-ul ăla. E cam greu.

Și părinții și bunicii noștri au muncit și la câmp, peste tot. N-au zis nu nicăieri. D-aia am ajuns noi să o ducem bine. Avem atâtea oportunități și tot nu e bine. Până într-o zi în care Dumnezeu o să spună: ”Nemulțumitului i se ia darul”. Hai să ne bucurăm de toate darurile astea de la Dumnezeu și mai ales de darul că am avut părinți sau că avem. Alții nu i-au cunoscut. Gândiți-vă doar la faptul ăsta. Ți se rupe inima în tine. Nu știi cine ți-a dat viață. V-am pupat și fiți recunoscători pentru tot ce ați primit în această viață. Asta vrea Dumnezeu – recunoștință. Mai departe are el griă de toate”, a încheiat Daniel Balaș.

Citește și: Daniel Balaș vorbește pentru prima dată despre divorț. Cum l-a prins soția în pat la o enoriașă. ”Am aruncat reverenda în cui, cămașa lângă, pantalonii jos. După colț apare nevasta”

Citește și: Daniel Balaş critică femeile care cer sfatul călugărilor: „Cum să-i ceri sfatul unuia care a fugit de responsabilitatea unei familii? Iisus a stat printre oameni să-i vindece, să-i cureţe, să-i ajute. Nu a fugit în munţi”