12.4 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

„Toti priveau si nimeni nu spunea nimic”

Must Read

doamna din Iasi, in timp ce lua masa intr-un restaurant rapid dintr-un centru comercial, a trecut printr-o situatie neplacuta. Ea savura mancarea alaturi de o prietena atunci cand a remarcat un barbat fara adapost care se plimba si privea vitrinele cu alimente.

Femeia a inteles ca acest barbat, cel mai probabil, nu mancase de ceva vreme, asa ca s-a ridicat de la masa si l-a intrebat ce doreste sa manance. Barbatul i-a aratat o recunostinta profunda pentru gestul sau.

Cu toate acestea, a avut loc un incident mai putin placut. Doamna a relatat intreaga intamplare pe o platforma de socializare.

„Nu poti darui ceea ce nu ai si ceea ce nu esti. O intamplare din seara asta mi-a lasat un gust amar. Iesiti dupa ceva vitamine pentru un catel, am dat nas in nas cu o prietena. Zice: hai sa mancam ceva. Stand noi frumos la masa si povestind, vad un om al strazii mergand agale si privind vitrinele cu bunatati. Nu cerea, nu cersea, ci doar privea mergand incet. Ma ridic, merg spre el si il intreb:

„Ti-e foame? Ce vrei sa mananci? Hai sa-ti iau ceva”. „Nu stiu, ce vreti dumneavoastra”. „Vrei la pachet sau aici?”. „As manca aici… e cald si bine”.

O rog pe domnisoara care servea sa ii dea un sandvici mare cu snitel, o bucata mare de pizza si un suc. Dintr-o data langa el se infiinteaza o (oare sa-i spun doamna)… o cucoana de la paza care dorea ca „cersetorul” sa iasa afara. Ma abtin cu greu si ii explic cat pot eu de frumos ca domnul va lua masa. Ea – nu si nu. Sa iasa afara. Prin casca isi cheama colegul, poate asa va reusi. Ii explic omului ca domnul este cu mine si va servi masa la masa noastra.

Putin mai omenos, agentul de paza spune „bine, doamna”, isi ia colega si pleaca. Stau si ma intreb: „asta e adevarata fata a Romaniei? Astia suntem? Nu a intervenit nimeni. Nu a spus nimeni: ” lasa, femeie, omul sa manance, poate nu a mancat de zile”. Toti priveau si nimeni nu spunea nimic. Da, noi astia norocosii, binecuvantatii, privim si atat… Te-ai gandit vreodata „eu ce-as fi facut daca?” Tu ce ai face daca peste noapte ai ramane doar cu ce ai pe tine? Nu e o postare pentru felicitari sau like uri (am trecut de faza asta). E o invitatie la introspectie.
Daca privim atent in jur, vedem ca maine nu e garantat nimanui. Nu uita sa fii recunoscator pentru binecuvantarile din viata ta”, a scris doamna din Iasi pe Facebook.