14.6 C
Iași
vineri, mai 10, 2024

Nea Gheorghe a fost găsit carbonizat în casă. Liviu Vârciu și Anca Dinicu, impresionați până la lacrimi de povestea maramureșeanului

Must Read

Gheorghe Pop, în vârstă de 94 de ani, a fost găsit carbonizat în propria locuință din Breb, județul Maramureș.

Pompierii sigheteni au intervenit, miercuri seară, cu două echipaje de stingere și un echipaj SMURD, alături de SVSU Ocna Sugatag, în localitatea Breb, județul Maramureș, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă.

În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta generalizat.

În interiorul locuinței, pompierii au găsit o persoană carbonizată, bărbat de 94 de ani.

Bătrânul locuia singur de 25 de ani, de când i-a murit soția.

În ediția 11 din Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară, Anca Dinicu și Liviu Vârciu au ajuns acasă la cel mai priceput meșteșugar din satul maramureșean, care avea 94 ani.

Bătrânul făcea greble și alte ustensile, povestindu-le celor doi că tot satul are greble făcute de el. Săteanul a povestit că a muncit toată viața lui și nu i-a lipsit nimic. El și soția lui au simțit că împreună le pot face pe toate.

“Regret că-s bătrân. Îmi pare că n-am trăit nimic”, a spus omul.

“Era pur. Te uitai în ochii lui și te făcea să te gândești cum că tu nu ai probleme reale. Tu ai o viață extraordinară”, spunea Anca Dinicu.

Liviu Vârciu l-a întrebat pe bătrân despre soția lui, iar el i-a mărturisit că femeia pe care a iubit-o cel mai mult a murit când avea 67 ani.

“A fost prea bună, prea frumoasă. Am avut cea mai mândră femeie”, a spus bătrânul.

Bătrânul a spus că în tinerețe a fost șmecher și a știut cum să o cucerească, dar în același timp au avut o căsnicie frumoasă, ea nu a dus-o rău cu el și nu s-au certat niciodată.

“A fost foarte bună, foarte muncitoare”, a mai adăugat domnul Gheorghe Pop.

Povestea lui de viață i-a impresionat pe Anca și Liviu care aveau lacrimi în ochi.

“Vorbea cu atâta dragoste și cu atâta bucurie despre jumătatea lui încât îți dai seama că oamenii chiar au fost norocoși că au trăit într-o perioadă simplă, când se aveau unul pe celălalt”, spune Liviu.

Bătrânul din satul Breb i-a impresionat pe Liviu și Anca. Gheorghe stă singur de 23 ani de când i-a murit soția. La 94 ani, el se descurcă singur.

“Bre, mata mă faci să plâng și nu prea vreau la televizor”, i-a spus Liviu Vârciu bătrânului.

Când l-a întrebat de ce are nevoie, domnul Gheorghe a spus că are nevoie doar de tinerețe pentru că în rest se descurcă singur.

“Omul ăsta vrea să trăiască chiar dacă îi era greu”, a mai adăugat Anca.

“Ne bucurăm din suflet că vedem așa niște oameni atât de mândri și ne mândrim și noi că suntem români”, a spus Liviu Vârciu.

“Când a spus că n-am nevoie de nimic…Și el nu avea nimic…Că aia era de fapt. N-aveai cum să nu plângi. Am plecat de acolo cu inima uite așa, ne-a șifonat-o cineva un pic. (…) Și am stat așa un pic cu noi să ne dăm seama de ce ni s-a întâmplat”, a mai adăugat Anca impresionată.