-1.8 C
Iași
vineri, decembrie 8, 2023

Elev de clasa a 7-a, pălmuit de profesor după ce ar fi făcut gălăgie pe hol şi a refuzat să intre la oră. Scandal într-o şcoală din Galaţi

Must Read

I se aduc acuzaţii grave unui profesor din comuna Ivești, judeţul Galaţi. Părinţii unui elev au depus plângere la poliţie după ce dascălul le-ar fi lovit băiatul în timpul orelor. Acum toată lumea face anchete.

Era ora 12 şi tocmai se sunase de intrare la ore, în școală profesională din Ivești. Elevul era încă pe hol, iar în clasa alăturată se afla profesorul de mecanică care începuse deja ora.

Explicaţia directorului

Profesorul i-ar fi cerut copilului să intre. Dar ulterior elevul ar fi ieșit din nou din sală. În acel moment l-ar fi lovit cadrul didactic cu palma peste față.

Bobocea Ioan Sebastian, director şcoală: Acolo s-a întâmplat, într-adevăr ceva. Elevul a dorit să nu-şi aştepte profesorul în clasă şi să meargă la baie, dar în momentul acela ar fi făcut gălăgie şi ar fi fost deranjat profesorul care era efectiv în timpul orelor de curs în sala din spatele meu. Domnul profesor susţine în declaraţiile lui că într-adevar copilul s-ar fi comportat necuviincios.

Măricel Ghioca, primar Ivești: Îl cunosc foarte bine, de 42 de ani, plus minus, este în învăţământ. Nu am mai avut incidente de genul ăsta, am rămas surprins. Nici copilul nu este un copil problemă.

A doua zi, mama baiatului a mers direct la poliție.

Familia copilului doreşte înlocuirea profesorului

Mama copilului: Eu atât vreau, nu am nimic, pretenţii, nimic, să nu mai fie în şcoală! Am pretenţia să nu mai fie domnul în şcoală, atât, restul….

Polițiştii au ridicat deja imaginile de pe camerele de supraveghere și au predat dosarul unui procuror de la parchetul de pe lângă judecătoria Ivești. Dascălul este cercetat acum pentru lovire și alte violențe. A fost şi suspendat din funcţie pe perioada anchetei.