25.3 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Familie de Români Printre Victime

Must Read

O Tragedie Cumplită în Italia: Familie de Români Printre Victime

O veste teribilă a zguduit o familie românească, în urma tragediei care a avut loc în Italia. Două fetiţe românce în vârstă de 8 şi 13 ani, împreună cu părinţii lor, sunt printre victimele acestei tragedii oribile.

Această veste cumplită a sosit la aproape 24 de ore de la producerea accidentului. Identificarea victimelor a fost o sarcină dificilă din cauza arsurilor înfiorătoare suferite de acestea. Familia se afla într-o vacanţă în Italia, venind din Germania, unde locuiau. Mama bărbatului este devastată, rămasă acum fără copii şi nepoţi.

Momentul tragic a fost imediat documentat de martori, după ce autocarul s-a prăbuşit în gol de la înălţimea de aproximativ 20 de metri şi a explodat într-un incendiu devastator.

Martorii au povestit că s-au trezit în mijlocul unui coşmar, alături de oameni răniţi, speriaţi sau aflaţi în suferinţă extremă. Un tată disperat a luptat să-şi salveze fetiţa din capcana de foc, reuşind să o scoată pe geam şi să fugă cu ea în braţe.

Autocarul se afla într-o călătorie de la Veneţia către zona continentală şi era aproape de destinaţie, cu doar 5 minute rămase până la sosire. Cu toate acestea, un eveniment tragic s-a produs cu şoferul autocarului, fie că acesta s-a simţit rău, a adormit sau nu a fost atent.

Dintr-o dată, în înregistrările de supraveghere, se poate observa cum şoferul trage brusc volanul în dreapta, iar autocarul sfârteca parapetul ruginit al podului. Autocarul a căzut de la înălţimea de 15-18 metri, s-a răsturnat şi a luat foc instantaneu.

Identificarea victimelor a fost o misiune dificilă din cauza arsurilor grave suferite. În total, 21 de turişti au pierit în acest accident tragic. Aceste victime au fost compuse din şoferul italian, 9 ucraineni, 3 nemţi, 2 portughezi şi câte o victimă din Croația și Africa de Sud.

În plus, în această tragedie neagră se regăseşte şi o familie de români. Mama, tatăl şi cele două fiice ale lor, de 8 şi 13 ani, s-au stins în acest accident. Întrucât arsurile grave au făcut identificarea dificilă, familia, originară din Târgovişte, plecase din România de ceva timp şi locuia în Germania. Această călătorie în Italia trebuia să fie o vacanţă pentru ei.

Părinţii bărbatului decedat sunt devastati și şocaţi. Au declarat că nu au avut cunoştinţă despre această călătorie în Italia și au fost martori la o durere imensă și inexprimabilă. Au recurs la ajutor medical, dar sunt în continuare incapabili să-şi exprime tristeţea şi durerea.

Un vecin al familiei a spus că cele două fetiţe erau deosebit de minunate și că aceasta este o tragedie de neimaginat.

În prezent, se depun eforturi pentru ca trupurile victimelor să fie aduse înapoi în România. Președintele Klaus Iohannis și premierul au transmis mesaje de condoleanțe familiilor afectate de această tragedie.

În autocarul accidentat se aflau și doi tineri proaspăt căsătoriți din Croația, Marko și Antonela, ambii în vârstă de 24 de ani. Această călătorie era luna lor de miere, dar această poveste de dragoste s-a transformat într-o tragedie inimaginabilă. Antonela era însărcinată în cinci luni. Soțul ei se află în prezent în spital, în stare gravă, la terapie intensivă. Alţi 14 turişti se află și ei internaţi la spitale locale, dintre care 5 sunt în stare gravă și 4-5 persoane sunt în stare stabilă.

Pe lângă doliul în familia victimelor, Italia este îndurerată de acest accident tragic. Locuitorii locali au adus un omagiu victimelor prin aşezarea unui altar de flori la locul accidentului.

Anchetatorii investighează două posibile cauze ale accidentului: şoferului i s-ar fi făcut rău sau ar fi încercat o manevră riscantă. Însă, compania care deţinea autocarul susţine că parapetul de protecţie, care era vechi şi ruginit, ar fi fost factorul principal de vină.

Această tragedie este o amintire tragică a fragilităţii vieţii umane şi a importanţei siguranţei rutiere. Cutia neagră a autocarului și datele înregistrate despre viteză, poziţie și frânare vor juca un rol crucial în investigaţia care urmează.