25.3 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Ce trebuie să facă românii care stau la bloc până la 31 decembrie. Altfel, riscă o amendă uriașă

Must Read

Ce trebuie să facă românii care stau la bloc până la 31 decembrie? Atunci când locuința ta se află într-un bloc de apartamente, este important să știi exact ce reguli trebuie să respecți atunci când împarți spațiul cu alte persoane. 

Ba chiar, dacă nu respecți anumite lucruri, te poți alege și cu o amendă uriașă. Există tot felul de lucruri pe care românii care locuiesc în blocuri de apartamente, deci împart spațiul comun cu alți oameni, nu au voie să le facă sau trebuie să le facă.

De exemplu, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei reamintește consumatorilor că 31 decembrie este ultima zi în care toți cei care locuiesc în apartamente de bloc racordate la rețeaua de termoficare sunt obligați să își monteze contoare individuale de căldură sau repartitoare.

Ce trebuie să facă românii care stau la bloc până la 31 decembrie

Potrivit legii care a intrat în vigoare la începutul acestui an, 31 decembrie 2023 este data limită pentru montarea de sisteme individuale de contorizare a energiei termice sau de repartitoare de costuri în blocurile racordate la sistemele de distribuție a energiei termice.

Astfel, există consecințe nefaste pentru proprietarii care nu țin cont de această reglementare legislativă. Așadar, cei care nu își vor monta contoare individuale de căldură sau repartitoare până la data de 31 decembrie riscă amenzi uriașe.

”Cu ajutorul sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, cu citire de la distanță, veți plăti exact cât consumați! În imobilele de tip condominiu și în clădirile mixte racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă centrală de încălzire sau de răcire este obligatorie montarea contoarelor individuale până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit”, anunță Autoritatea Națională de Reglementarea în domeniul Energiei.