18.2 C
Iași
luni, mai 6, 2024

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț se iubesc de peste 50 de ani. O viață de poveste, desprinsă din romanele de dragoste. Cum au rezistat împreună atâția ani

Must Read

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț se iubesc de peste 50 de ani. O viață de poveste, desprinsă din romanele de dragoste.

Să fii actor nu este deloc ușor. O viață plină de sacrificii, nopți nedormite, turnee, plecări frecvente de acasă, toate acestea și multe altele, își pun amprenta pe traiul în doi al artiștilor. Nu de puține ori, cupluri celebre ajung să se despartă din cauza programului diferit sau al neînțelegerilor cauzate de viața deloc simplă de artist.

Însă, toate acestea parcă nu au existat pentru Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț. Ajunși la vârste respectabile, de 90 și 80 de ani, cei doi actori celebri sunt împreună de peste cinci decenii și au o căsnicie desprinsă din romanele de dragoste.

S-au cunoscut în 1965, pe când Victor Rebengiuc făcea primii pași în carieră, iar Mariana Mihuț era încă studentă la Facultatea de Teatru din București. ”Mariana era o tânără studentă când ne-am cunoscut. Cum ar fi putut să nu-mi placă? Era tânără frumoasă, era atrăgătoare. Cu Mariana a fost dragoste la prima vedere”, a povestit actorul, într-un interviu pentru Adevărul.

Pe măsură ce Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au început să se descopere au realizat că erau chiar vecini de bloc.  ”Ciudat este faptul că noi locuiam în același bloc. Ea stătea la scara unu, eu stăteam la scara 6. Și ne-am întâlnit pe platoul de filmare. Am vorbit. ‘Ce înveți tu?’ ‘La ce clasă ești?’ Ea era studentă, în an terminal. ‘Ce vrei să faci?’ ‘Unde vrei să te duci?’ Eu întrebam, ea răspundea”, mărturisiea Victor Rebengiuc, cu ceva timp în urmă.

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț se iubesc de peste 50 de ani. Cum au rezistat împreună atâția ani

Înainte de a o cunoaște pe Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc a avut un scurt mariaj cu actrița Anca Verești. Acesta a durat din 1960 până în 1965. Actorul a decis să depună actele de divorț după ce s-a îndrăgostit de Mariana Mihuț.

”Anca Verești era colega mea din anul I de la Institut, o fată extraordinar de frumoasă, cu reale calități pentru teatru. A fost prima mea dragoste, amândoi eram tineri atunci. M-am despărțit de Anca pentru că am întâlnit o altă fată frumoasă, foarte talentată, pe care o chema Mariana Mihuț. Oricum, relațiile dinte mine și Anca se răciseră și intraseră într-o rutină. A fost o femeie pe care am iubit-o, o pasiune a tinereții. Însă nu pot să fac un roman de viață sau de dragoste”, a declarat marele actor, conform Adevărul.

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț s-au căsătorit civil în 1965. La zece ani după ce au devenit oficial soț și soție, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au devenit părinții lui Tudor. Însă, abia în 1992 au decis să se cunune și religios, de dragul fiului lor, potrivit Diva Hair.

”El ne-a convins că merită să trăim acest act chiar şi după aproape 30 de ani de căsnicie. A avut dreptate. Ne-am cununat la Biserica Stavropoleos. Am trăit unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa noastră”, a declarat Victor Rebengiuc, pentru Adevărul.

”Sunt cu adevărat fericită că a trecut atât timp și îl am lângă mine pe Victor. O replică îmi place foarte tare în ‘Moartea unui comis voiajor’ și mi se potrivește: Poate nu are caracterul cel mai minunat din lume, dar cu siguranță a meritat să rămân cu el”, declara Mariana Mihuț.