21.1 C
Iași
sâmbătă, iulie 20, 2024

Una dintre piesele celebre de la Queen este interpretata pe o orga mecanica veche de 110 ani

Must Read

Queen este una dintre formatiile cu un renume mondial a carei muzica a trecut testul timpului. Sunt putine formatii care au ajutat la progresul muzicii moderne iar Queen este una dintre acestea. Muzica lor defineste anumite generatii si este apreciata de persoane de orice varsta. Au fost multe cover-uri de-a lungul timpului pentru diverse melodii ale lor iar acest cover este unul dintre cele mai interesante. Acum veti asculta cum suna Bohemian Rhapsody cantata la o orga mecanica veche de 110 de ani.

De-a lungul deceniilor, instrumentele muzicale au evoluat la fel care orice tip de mecanism utilizat in viata curenta, insa fiecare dintre ele a avut o perioada a sa aparte si a jucat un rol important in crearea muzicii. Acest videoclip ne arata cum suna o piesa celebra moderna cantata de o orga veche de peste 100 de ani.

Celebrul hit Bohemian Rhapsody este interpretat aici de catre un muzician care apasa clapele orgii mecanice cat timp in cilindru citeste o banda de hartie care are perforatii dinn loc in loc, acesta fiind sistemul muzical ar orgii. Aceste perforatii reprezinta de fapt notele muzicale pe care orga mecanica le interpreteaza. Acestea sunt usor mai departe de clape pentru a nu se produce tulburari de sunete. Aceasta orga mecanica este veche de peste 100 de ani si ascultati cat de bine suna atunci cand este interpretata o melodie moderna pe ea.

Acest intrument pastrat in cele mai bune conditii, poate sa scoata un sunet clar si o interpretare a piesei de-a dreptul splendida. Considerata rudimentara in comparatie cu instrumentele muzicale de astazi, orga mecanica de 110 a interpretat melodia intr-un mod absolut surprinzator.

Aceasta orga reda sunetele muzicale cu ajutorul acelei benzii de hartie pe care sunt notele muzicale. Aceasta este o orga Marenghi, are 81 de clape, 350 de tuburi si este din colectia Bill Nunn. Initial orga a fost untilizata pentru a reda muzica pentru petrecerile organizate in sala de dans Anvers din Belgia.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=JTnGI6Knw5Q&w=560&h=315]