9.2 C
Iași
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Bula era un băiat foarte isteț și mereu găsea o soluție la orice problemă. Într-o zi, Bula a intrat într-un magazin de jucării

Must Read

Bula era un băiat foarte isteț și mereu găsea o soluție la orice problemă. Într-o zi, Bula a intrat într-un magazin de jucării și a văzut acolo o mașină de jucărie pe care și-a dorit-o foarte mult. Era atât de încântat de ea încât a început să se gândească cum să o cumpere.

Bula a mers la vânzător și a întrebat cât costa mașina de jucărie. Vânzătorul i-a spus că costa 100 de lei. Bula nu avea atât de mulți bani, așa că a început să caute o soluție.

Apoi, Bula a mers la un prieten și i-a spus că are nevoie de 50 de lei pentru a-și cumpăra mașina de jucărie. Prietenul lui Bula i-a dat banii, dar i-a spus că trebuie să-i plătească înapoi într-o săptămână.

Bula a mers apoi la mama lui și i-a spus că are nevoie de 50 de lei pentru a-și cumpăra o carte. Mama lui i-a dat banii și l-a întrebat ce carte vrea să cumpere. Bula a răspuns că vrea să cumpere o carte despre mașini, dar că trebuie să se grăbească să o cumpere pentru că este ultimul exemplar.

Bula a mers înapoi la magazin și a cumpărat mașina de jucărie. Vânzătorul i-a dat mașina și i-a spus că trebuie să plătească imediat.

Bula i-a spus că nu are banii la el, dar că va merge acasă să-i ia și se va întoarce imediat.

Bula a mers apoi la prietenul lui și i-a dat înapoi cei 50 de lei. Apoi a mers la mama lui și i-a dat înapoi și ei cei 50 de lei. Mama lui a fost uimită și l-a întrebat de ce i-a cerut banii dacă avea deja destui bani pentru a-și cumpăra mașina de jucărie.

Bula a răspuns: „Mama, dacă aș fi spus că vreau să-mi cumpăr o mașină de jucărie, nu mi-ai fi dat banii. Dar dacă spun că vreau să-mi cumpăr o carte, atunci mi-ai dat banii fără să întrebi prea multe întrebări.”

Mama lui Bula a râs și a spus: „Ești un băiat isteț, Bula!