19.1 C
Iași
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Daca ai 1 litru de lapte, iaurt si jumatate de lamaie poti prepara cea mai buna branza de casa

Must Read

Pe pâine prăjită, în salată sau în paste, crema de brânză vă însoțește cu brio toate mesele, adăugând o notă cremoasă delicioasă. Deși pe piață există mai multe tipuri de brânză proaspătă, nimic nu se poate compara cu brânza proaspătă de casă, făcută cu dragoste. Pe lângă faptul că este delicioasă, aceasta din urmă este foarte ușor de preparat și poate fi realizată folosind doar lapte, iaurt și suc de lămâie. În acest articol, vă împărtășim o rețetă superbă pentru a vă pregăti foarte ușor brânza proaspătă acasă.

Îți place brânza, dar nu ai avut niciodată curajul să încerci să o prepari acasă de teamă să nu reușești? Nu vă faceți griji, nimic nu este mai ușor decât să vă faceți propria brânză proaspătă acasă. Iată o rețetă foarte ușoară:

De ce crema de brânză este bună pentru tine:

● O adevărată mină de proteine

Probabil ați observat că pasionații de culturism tind să consume multă cremă de brânză și nu degeaba! Brânzeturile proaspete conțin până la 36% proteine esențiale pentru organism, pentru reconstituirea celulelor noastre și pentru producerea de anticorpi care ne protejează împotriva bolilor.

● O sursă valoroasă de calciu

Dacă se știe că laptele este bogat în acest mineral prețios, brânza proaspătă excelează și prin conținutul său de calciu. Mâncând brânză proaspătă, vă protejați și întăriți nu numai oasele, ci și dinții.

● Un aliat în slăbire

Brânzeturile proaspete sunt foarte des recomandate de dieteticieni și nutriționiști persoanelor care doresc să slăbească câteva kilograme deoarece oferă nutrienți valoroși organismului tău și îți oferă o senzație de sațietate fără a te face să te îngrași. În plus, gustul său delicios satisface poftele și te împiedică de la orice poftă.

● Suport versatil

De la micul dejun până la cină, inclusiv gustări și aperitive, crema de brânză este un acompaniament genial pentru toate mesele și poate fi folosită pentru a pregăti o mare varietate de mâncăruri rafinate și bogate în nutrienți.

● Este ușor de pregătit acasă

Un mare avantaj al brânzei proaspete este că o poți prepara foarte ușor acasă și obții atât garanția unei gustări 100% naturală, cât și satisfacția de a-ți fi pregătit propria brânză.

Pregătește-ți propria cremă de brânză cu doar 3 ingrediente: Ingrediente:

● Un litru de lapte de oaie; ● Un iaurt bio natural fără zahăr; ● O jumătate de lămâie de origine organică.

Există și o versiune vegană a acestei rețete. Pur și simplu înlocuiți laptele cu un amestec de lapte de cocos și lapte de migdale și iaurtul cu capsule probiotice.

Ustensile:

● 1 metru de tifon de bumbac hidrofil (pe care îl găsiți în farmacii); ● 1 borcan; ● 1 matriță.

Mod de preparare: Începeți prin a încălzi laptele într-o cratiță timp de 15 minute la foc mic, fără să-l aduceți la fierbere.

În timp ce laptele se încălzește, stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie folosind o presă de citrice dacă aveți una sau folosind o furculiță;

Luați laptele de pe foc când au trecut cele 15 minute și adăugați treptat iaurtul natural și zeama de lămâie;

Amestecați câteva secunde, apoi lăsați amestecul să stea cel puțin 3 ore;

După ce au trecut cele 3 ore, luați tifonul de bumbac hidrofil și îndoiți-l de mai multe ori înainte de a-l pune într-o cratiță sau într-un recipient;

Filtrați amestecul folosind tifonul, astfel încât zerul să treacă în cratiță și să rămână doar partea închegată. Nu ezitați să apăsați bine pentru ca tot zerul să intre în cratiță;

Puneți tifonul care conține partea de caș într-un alt recipient și puneți-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute cu o greutate pe el;

Apoi scoateți tifonul și deschideți-l pentru a aseza brânza într-o matriță la alegere;

Puneți brânza la frigider în matriță pentru încă 8 ore și gata!