11.7 C
Iași
marți, mai 7, 2024

Ești prins drogat sau băut la volan, rămăi fără mașină, și 10 ani interzis la volan!

Must Read

Guvernul are în vedere modificarea legislației și pedepsirea exemplară a celor prinși conducând băuți sau drogați, și toate astea după tragedia din stațiunea 2 Mai, când tânărul șofer de doar 19 ani, avea un cocktail de cel puțin 6 substanțe interzise, sub influența cărora a ucis 2 tineri.

Dar mai bine mai târziu decât niciodată, desi semnalele tragediilor care au urmat au apărut de mai multă vreme, autoritațile nu le-au luat în serios.

Astfel, cei care vor fi prinși la volan băuți sau drogați nu vor mai putea conduce un autoturism timp de 10 ani.

De asemenea, autovehiculul folosit în momentul comiterii infracțiunii ar putea fi confiscat de poliție.

”Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și sub influența drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul să deții un permis de conducere când vei fi depistat de către poliție într-o astfel de situație și chiar confiscarea autovehiculului pe care îl folosești în momentul infracțiunii.” – a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le pregătește șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor o serie de măsuri dure. Printre ele se numără confiscarea mașinilor conduse de șoferi care au consumat alcool sau droguri.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu merge și mai departe cu propunerile, acesta propune  confiscarea masinii celor care transportă droguri. Cei care urmează să obțină, sau să iși reînoiască permisul de conducere ar urma sa fie testați anti drog. La fel și cei care au rămas făra permis în urma consumului de stupefiante.

Altă propunere este mărirea termenului pentru restituirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat, ca urmare a consumului de alcool şi droguri.

Rămâne să vedem dacă aceste măsuri chiar vor fi introduse în lege sau vor fi doar intenții frumoase.

SURSA > https://www.ghidularadean.ro