24.2 C
Iași
luni, mai 6, 2024

Un val de aer polar loveste Romania. Vremea se schimba radical. Temperaturile ajung si la -4 grade

Must Read

Elena Mateescu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, a anuntat, la Antena 3CNN,  ce se intampla cu vremea in perioada urmatoare.

De la seful ANM aflam ca un val de aer rece se va abate asupra tarii noastre, motiv pentru care temperaturile vor scadea semnificativ.

Potrivit directorului ANM, temperaturile vor fi foarte coborate in zonele depresionare, fiind vorba chiar despre valori negative. De altfel, sunt posibile precipitatii spre finalul acestei saptamani, in special in partea de vest, centru si nord a tarii.

Val de aer polar peste Romania!

„Raman de interes minimele mai coborate pe parcursul urmatoarelor nopti, pentru ca in zonele depresionare, asa cum am inregistrat si in aceasta dimineata, 2 grade la Targu Lapus si Toplita si maine dimineata contam pe -2 grade in zonele depresionare, miercuri -4 grade, dupa care de la o zi la alta si din perspectiva minimelor, acestea vor mai creste, chiar si in capitala, de la valori in urmatoarele dimineti de 4…7, spre sfarsitul saptamanii ne apropiem de ceea ce inseamna 11…15 grade Celsius.

Revin si posibile precipitatii, mai ales spre finalul saptamanii, in special in partea de vest, centru si nord a tarii”, a spus Elena Mateescu pentru sursa citata mai sus.

Cand se incalzeste vremea

Potrivit directorului ANM, episodul de vreme rece va fi unul scurt. Astfel, in doar cateva zile, ne vom bucura din nou de vreme frumoasa si calduroasa. Astfel, temperaturile se vor apropia din nou de cele de vara.