20.3 C
Iași
sâmbătă, mai 4, 2024

Laura Stoica ar fi împlinit 56 de ani. În ultimul ei interviu, cu o lună înainte să moară, vorbea despre bebeluș și căsătorie: „Am auzit bătăile inimii copilului și am început să plâng”

Must Read

Ziua de 10 octombrie este una răscolitoare pentru mama Laurei Stoica. În fiecare an, femeia își comemorează fiica și în data care s-a născut, și în data în care a murit. Au trecut 17 ani de la moartea solistei, care azi, 10 octombrie 2023, ar fi împlinit vârsta de 56 de ani. Laura Stoica s-a stins împreună cu copilul ei nenăscut și cu logodnicul ei.

Laura Stoica ar fi împlinit azi 56 de ani, dar viaţa i-a fost curmată pe 9 martie 2006, în urma unui teribil accident rutier, petrecut pe şoseaua Bucureşti-Urziceni. Trei suflete au pierit atunci pe loc, pentru că solista se afla în maşină alături de logodnicul ei, bateristul Cristian Mărgescu, şi purta în pântece un suflet nevinovat, rodul iubirii ei cu Cristi.

În ultimul ei interviu, unul extrem de răscolitor pentru oricine îl citește acum, Laura Stoica povestea, fericită, despre visul de a deveni mamă, despre cum a aflat că e însărcinată și ce planuri are cu iubitul. Interviul, acordat Revistei Tango, este realizat cu doar o lună înainte să se petreacă nenorocirea. Pictorialul cu Laura Stoica însărcinată este și el de o sensibilitate covârșitoare. Redăm, mai jos, câteva întrebări și răspunsuri din interviul acordat de Laura Stoica publicației Tango.

Laura Stoica, ultimul interviu, ultimele poze

Iată, ești însărcinată. Nu-ți pare rău că nu sunteti deja căsătoriți? Nu-ți dă un sentiment de nesiguranță?

Laura Stoica: Nu, deloc. Cred ca siguranta si confortul pe care mi le-a dat Cristi m-au ajutat sa ramin insarcinata. Pina acum nu mi s-a mai intimplat… Iti dai seama ca daca as fi ramas insarcinata in orice moment al vietii mele profesionale sau personale as fi pastrat copilul. Sint convinsa ca dragostea pe care mi-o arata conteaza foarte mult, cred ca de aceea s-a si creat mediul propice pentru ca un copil sa apara in viata mea.

Dar te-ai dus la medic, ai facut tratament?

Laura Stoica: Nu. Eu chiar eram convinsa la un moment dat ca nu pot face copii. Am intrebat doctorii si imi spuneau: nu, n-ai nimica, esti sanatoasa tun. Si, bineinteles, imi reprosau ca n-am relatii serioase.

Cum ati descoperit?

Laura Stoica: Cel mai simplu posibil, o femeie stie, isi da seama ca ceva nu e in regula, numara niste zile si nu iese calculul. La 6 dimineata am facut testul!

V-ati dus sa-l cumparati la 6 dimineata?

Laura Stoica: Nu, seara, dar n-am mai putut dormi de emotie. L-am trezit din somn, i-am spus: „sa stii ca e pozitiv”. M-a intrebat: esti sigura? Si i-am spus: foarte sigura, uite proba…. Si, foarte siguri pe noi, ne-am pupat, ne-am luat in brate si ne-am bucurat, am ris… Dar celor apropiati le-am spus doar dupa ce am

Unde vrei sa nasti, stii deja?

Laura Stoica: Nu. Am fost la medic, dar asa cum m-am dus, asa am plecat de aiurita (n-am inteles nimic, n-am retinut nimic), atit ca am auzit bataile inimii copilului si am inceput sa pling, nu ma mai puteam opri.

Nume ati ales? Stiti cum vreti sa-l cresteti?

Laura Stoica: Nu, inca testam, vrem intii sa stim ce este… Cit despre educatie, vrem in primul rind sa-l crestem noi, fara bunici sau bona, o sa facem cu schimbul, doar la nevoie o sa cerem ajutor, dar nu prea des. Am auzit ca, oricum, instinctele materne sint extraordinare si voi stii ce e mai bine pentru puiul meu.

„Mai frumoasă”, „Focul” și „Un actor grăbit” au rămas în inimile oamenilor drept cele mai cunoscute piese care le amintesc de artistă, fiind și alegerea colegilor ei de breaslă, atunci când vor să-i aducă un omagiu. Laura Stoica a fost înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală, nu departe de Amza Pellea.