17.4 C
Iași
sâmbătă, mai 4, 2024

„Nu-i facem nimic. Vreau doar să vadă harta”

Must Read

Volodimir Zelenski a ajuns în România marți dimineață, pe 10 octombrie. El s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar ulterior a depus o coroană de flori la monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol. Președintele Ucrainei s-a îndreptat apoi spre Palatul Parlamentului, acolo unde s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu.

Diana Șoșoacă, protest în Parlament la sosirea lui Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a renunțat la discursul planificat pentru ziua de marți în Parlamentul României, astfel că acest discurs nu va mai avea loc conform programului oficial al ședinței Camerelor reunite ale Parlamentului.

Senatoarea Diana Șoșoacă promisese anterior că va crea un „spectacol” în Parlamentul României în timpul discursului programat al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în fața membrilor reuniți ai Senatului și Camerei Deputaților. Liderul AUR, George Simion, a ironizat anularea discursului lui Zelenski în Parlament, exprimând: „Cu regret, anunțăm că curajosul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, nu va mai veni astăzi în Parlamentul României”, într-o postare pe Facebook.

sosoaca

Diana Șoșoacă a protestat zgomotos în ziua în care Zelenski a vizitat România

Dar Diana Șoșoacă nu a renunțat la planurile sale. În timp ce Volodimir Zelenski urca scările Parlamentului, însoțit de echipele de securitate, Diana Șoșoacă atârna de la un balcon harta României Mari. Din fericire, senatoarea nu a avut timpul necesar de a face circul pe care-l promisese și a trebuit să să mulțumească doar cu prin a face o transmisiune live pe pagina personală de Facebook.

„Nimeni nu i-a arătat până acum lui Zelenski harta. Sunt curioasă dacă domnul Zelenski ar avea curajul să vorbească cu mine. Uită-te la ei, sunt disperați, frate. Nu voi depăși cadrul legal și nu voi încălca cutumele diplomatice. Este dreptul meu de parlamentar să protestez în limitele cutumelor diplomatice. De la mine nu veți vedea violență. Noi aici suntem demnitari, la fel ca și el. Și uite așa le-am dat o lecție tuturor despre cum poți să protestezi”, a declarat Diana Șoșoacă, pe pagina personală de Facebook.