13.9 C
Iași
marți, mai 7, 2024

Cine este tanara de origine romana ucisa de Hamas in Israel

Must Read

O tanara cu radacini romanesti si-a gasit sfarsitul in Israel. Bruna V. in varsta de doar 24 de ani a fost ucisa de combatantii Hamas in cadrul unui atac terorist. Initial, fusese data disparuta, dar familia a adus cu durere vestea decesului sau.

Potrivit informatiilor furnizate de Antena 3, victima detinea cetatenie israeliana, iar mama si sora sa erau romance stabilite in Israel. Bruna Valeanu, asa cum o chema, a fost printre victimele atacului Hamas din Israel.

Ea s-a mutat in 2015 din Rio de Janeiro, Brazilia, in Petah Tikva si era studenta la o universitate din Tel Aviv. La inceput, fata a fost declarata disparuta, dar familia a confirmat ieri decesul.

„Cu adanca durere ne luam ramas bun. Copilul nostru a devenit o mica stea in Univers. Te vom iubi mereu!”, a anuntat familia tinerei intr-o postare pe Facebook.

Un moldovean, printre victimele atacului terorist

De asemenea, un barbat de 35 de ani, originar din Republica Moldova, care se afla in Israel, in apropierea Fasiei Gaza, a fost printre persoanele decedate in urma atacului terorist comis de membrii miscarii islamiste Hamas. Aceasta trista veste a fost comunicata de reprezentantii Ministerului moldovean de Externe.

,,Cu profunda tristete, informam ca Ambasada Republicii Moldova din Israel a primit tragica veste a pierderii unui cetatean moldovean in varsta de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist comis de catre teroristii infiltrati din Fasia Gaza. Concetateanul nostru activa in apropierea zonei de conflict”, au anuntat responsabilii Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE), precizand ca ,,mentine contactul cu familia concetateanului decedat si va oferi toata asistenta necesara. Transmitem cele mai sincere condoleante familiei indurerate in aceste momente dificile”.