12.4 C
Iași
joi, mai 9, 2024

Când vine iarna în România. Meterologii au anunțat ziua în care va cădea prima zăpadă

Must Read

Când vine iarna în România? Meterologii au anunțat ziua în care va cădea prima zăpadă în România! 

Deși suntem la jumătatea lunii octombrie, vara nu a dorit să plece de pe meleagurile mioritice, însă acest lucru se va schimba rapid.

”De duminică se poate observa o prăbușire de aer rece care va determina o răcire a vremii în regiunile nordice și nord-vestice iar la începutul săptămânii următoare, în toată țara. Duminică seara se va răci și vor veni și ploile. Mare atenție, la început în jumătatea nordică, apoi și în celelalte regiuni, vorbim de averse și descărcări electrice, posibil și cantități mai importante de apă. Iar de săptămâna viitoare se răcește în toată țara”, a spus meteorologul Alina Șerban la un post de televiziune.

Meterologii au anunțat ziua în care va cădea prima zăpadă

Și dacă tot vine frigul în România, este timpul să ne gândim și la prima ninsoare din acest sezon. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru lunile următoare, astfel că putem observa și când vom vedea primii fulgi de nea.

Potrivit meteorologilor, în Capitală, chiar dacă va fi frig iar temperaturile vor scădea simțitor, primii fulgi de zăpadă vor apărea abia în anul viitor. Mai exact, pe 15 și 26 decembrie va fi lapoviță și ninsoare în București, însă prima ninsoare adevărată va cădea în Capitală abia pe data de 4 ianuarie 2024.

Meteorologii anunță răcire semnificativă a vremii

Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 l/mp și izolat 20 – 25 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri astfel de fenomene vor fi întâlnite și în restul masivelor montane.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.