13.2 C
Iași
joi, mai 9, 2024

Secretul moldovencelor a fost dezvăluit! Ce trebuie să pui în ciorba rădăuțeană ca să iasă extrem de delicioasă

Must Read

Secretul moldovencelor a fost dezvăluit! Ce trebuie să pui în ciorba rădăuțeană ca să iasă extrem de delicioasă? Acest lucru este tăinuit de gospodinele care nu vor să își spună secretele mâncărurilor delicioase, însă sunt și bucătărese care împart cu mare drag rețelete lor vechi și micile trucuri din bucătărie. 

Ciorba rădăuțeană, mâncarea tradițională românească, specifică zonei Rădăuți din Bucovina, este extrem de delicioasă. Există numeroase variante ale acestei rețete, dar iată secretul care o face extrem de delicioasă și bună la gust: carnea de pui. Secretul pentru o ciorbă rădăuțeană autentică și delicioasă este ca puiul folosit să fie de țară.

Ciorbă rădăuțeană rețetă. Ce trebui să pui ca să iasă extrem de delicioasă

Ingrediente: 

500 grame piept de pui dezosat400 grame morcov200 grame țelină2 buc ceapăo legătură de mărar verde2 buc păstarnac1 l ulei de floare soarelui3 ouă1 l smântană 20 % grăsime2 buc lămaie1 căpățână usturoi1 buc ardei gras roșusarepiper

Mod de preparare:

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece și, după câteva minute de fierbere, se adună spuma și se adaugă sarea. După ce s-a fiert, se scoate carnea și se lasă la răcit pentru ca mai apoi să fie tăiată julien.

Legumele se curăță și se spală, apoi se dau pe răzătoare. Se pun la călit într-o tigaie cu ulei, și după câteva minute se adaugă un polonic din apa în care a fiert carnea. După ce legumele s-au fiert suficient, se adaugă în oala în care se află restul de apă și se lasă la fiert. Între timp, usturoiul se curăță și se face mujdeiul.

Separat, într-un bol din plastic se separă gălbenușurile de albușuri, se pune sarea, mujdeiul de usturoi și smântâna, apoi se amestecă până când se formează o compoziție omogenă.

Oala se ia de pe foc și cu un polonic se adaugă zeama puțin câte puțin peste compoziția omogenă până se subțiază, apoi se adaugă înapoi în oală tot amestecul. Adăugați sare și piper după gust. Se adaugă și puiul tăiat julien și se mai pune puțin la fiert. La final, se adaugă zeamă de lămâie și verdețuri.

Ciorba rădăuțeană se servește fierbinte, adesea cu pâine proaspătă sau mămăligă.

Rețeta poate varia de la o familie la alta, așa că nu ezitați să experimentați și să ajustați ingredientele pentru a vă potrivi gustului personal.