17.4 C
Iași
marți, mai 7, 2024

Îți Mai Aduci Aminte De Comisarul Corrado Cattani Din Serialul “Caracatița”? Așa Arată Astăzi, La 75 De Ani, Marele Actor Michele Placido

Must Read

“La piovra” a facut furori in anul 1992, atunci cand a fost lansat in Romania.

Printre personajele de neuitat ale serialului italian s-a aflat si Michele Placido, actorul care a jucat rolul comisarului Corrado Cattani.

Michele Placido este barbatul care a frant inimile telespectatoarelor din toata lumea.

În 1978, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Michele Placido a câștigat premiul Ursul de Argint pentru cel mai bun actor cu rolul muncitorului homosexual din melodrama Ernesto, în regia lui Salvatore Samperi.

Debutul teatral l-a avut în 1969. Primul său succes actoricesc l-a cunoscut cu rolul soldatului Paolo Passeri din Marcia trionfale (1976, regizat de Marco Bellocchio), fiind răsplătit cu un premiu David di Donatello.

În ultimele două decenii, starul italian s-a retras în spatele camerei de filmat.

El a aparut in cateva filme TV din anii 1970, dar in anul 1983 a primit rolul care l-a facut celebru, cel al inspectorul de politie ce investigheaza Mafia in serialul Caracatita, de Damiano Damiani.

Dupa succesul avut in serial, el a mai aparut si in alte filme si productii de televiziune, printre care intr-un film semibiografic despre Giovanni Falcone si L’ultimo padrino.

Actorul, in varsta de 75 de ani, a fost casatorit cu actrita Simonetta Stefanelli de care a divortat in 1994.

Din anul 2012 a luat-o de nevasta pe actrita cu care avea o relatie de 10 ani, Federica Vincenti, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Ultima oara cand Michele a fost fotografiat in public a fost in luna februarie a acestui an, atunci cand actorul a participat la un show de moda tinut de Gorgio Armani in Milan, Italia.

Cu toate că și-a pierdut trăsăturie de altădată, anii fiind vizibili pe fața sa, caracterul și personalitatea au rămas aceleași, astfel că el continuă să surprindă.