7.3 C
Iași
luni, aprilie 29, 2024

Un deținut român a bătut în închisoare până la leșin un criminal care a îngrozit Italia. Anul trecut, bărbatul și-a ucis sora după ce a înjunghiat-o de 24 de ori

Must Read

Anul trecut, Alberto Scagni șoca Genova și întreaga Italie cu o crimă oribilă. Bărbatul și-a ucis propria soră cu o brutalitate ieșită din comun, după ce a înjunghiat-o de 24 de ori în fața casei. Tânăra avea doar 34 de ani și era mama unui copil de 1 an și jumătate. Zilele trecute, italianul de 43 de ani, care își ispășește pedeapsa în închisoarea Marassi, a fost rupt cu bătaia de un coleg deținut, un român cu care împărțea celula.

Nu se știe, deocamdată, dacă a fost vorba despre o răzbunare pentru crima comisă sau despre o reglare de conturi. Cert este că sâmbătă, 14 octombrie, Alberto Scagni a fost atacat și bătut cu sălbăticie în închisoarea Marassi din Genova, de colegul său de celuă, un român. Potrivit today.it, acesta din urmă a făcut turul mai multor penitenciare, printre care Sanremo, Biella, Alessandria sau Torino, după ce a fost condamnat pentru infracțiuni de furt, tâlhărie, spargeri de locuințe, deținere de arme și vătămare corporală.

Potrivit UilPa, sindicatul poliției penitenciare, Alberto Scagni a fost bătut crunt de român, care a continuat să-l lovească pe bărbat chiar și atunci când acesta era prăbișit la pământ, inconștient.

Italianul a fost salvat de intervenția providențială a unui gardian, care a reușit să intre în celulă și să-l scoată de acolo la timp. Nu se știe ce anume a declanșat furia românului, o anchetă în acest caz fiind în plină desfășurare.

Italianul și-a ucis sora cu 24 de lovituri de cuțit

Alice Scagni, mama unui copil de un an și jumătate, a fost ucisă de fratele ei, Alberto Scagni, la 1 mai 2022. Bărbatul a înjunghiat-o pe tânără de 24 de ori, în fața casei sale.

El le-a explicat anchetatorilor că, “din punct de vedere mental, o altă persoană” a fost cea care a masacrat-o pe Alice, nu el: “A fost persoana pe care părinții și vecinii mei au înfometat-o ​​luni de zile, torturând-o psihic”, scrie liberoquotidiano.it.

La sfârșitul lunii trecute, Alberto Scagni a fost condamnat la 24 de ani și șase luni de închisoare, sentința fiind pronunțată după aproximativ două ore de deliberare.