23.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Schimbare importantă pregătită de Whatsapp. Ce vor putea să facă utilizatorii platformei în curând

Must Read

Schimbare importantă pregătită de Whatsapp. Utilizatorii celei mai folosite platforme de mesagerie se vor putea bucura, în curând, de funcții noi.

Mai exact, cei care au două conturi de WhatsApp vor putea, în curând, să le folosească pe acelaşi telefon, dacă au două cartele SIM. Viitoarea funcţionalitate va permite utilizatorilor să schimbe între cele două conturi folosite, asemănându-se din acest punct de vedere cu modul în care sunt suportate conturile multiple pe celelalte platforme sociale deţinute de Meta.

Schimbare importantă pregătită de Whatsapp. Ce vor putea să facă utilizatorii platformei în curând

Așadar, două conturi de WhatsApp vor putea fi utilizate de pe același device. Acest lucru vine în ajutorul celor care folosesc aplicaţia atât în scop personal, cât şi profesional, având dedicate fiecăreia câte un profil. Astfel, utilizatorul poate activa profilul profesional când foloseşte WhatsApp în scopuri lucrative, iar apoi poate trece la cel personal, când are de vorbit cu apropiaţii.

Mark Zuckerberg însuşi a anunţat că WhatsApp va lansa suportul pentru două conturi care pot fi folosite în paralel pe acelaşi telefon mobil.

Cum vei putea accesa cele două conturi

Însă, pentru a putea folosi în paralel două profiluri de WhatsApp, pe telefonul respectiv trebuie să existe două numere de telefon alocate de două cartele diferite, astfel este nevoie de un device care să suporte dual-sim.

De ce ai nevoie de un telefon dual-sim? Autentificarea profilurilor se face pe baza codului trimis prin SMS către numărul de telefon alocat fiecărui cont.

Suportul WhatsApp pentru două conturi care pot fi folosite pe un singur telefon va ajunge mai întâi pentru smartphone-urile cu Android, înainte să fie lansate, la o dată ulterioară, pe iPhone.

O nouă funcție WhatsApp, pusă în funțiune de câteva săptămâni

De câteva săptămâni, aplicația și-a mai surprinz utilizatorii cu o altă funcție extrem de utilă. Mesajele trimise se pot edita!

Tot ce trebuie să faci este să apesi îndelung pe un mesaj trimis și să alegi „Editați” din meniu în termen de cincisprezece minute de la trimitere.

Mesajele editate vor afișa textul „editat” în dreptul lor, așadar cei cărora le trimiteți mesaje au cunoștință de corecție fără a afișa istoricul editărilor.