20.3 C
Iași
marți, mai 21, 2024

Orașul superb din România care ascunde un secret bine păstrat de sute de ani. Cum arată tuneluri subterane

Must Read

România este plină de locuri absolut fabuloase, cu peisaje minunate și orașe cu un farmec aparte, care ascund secrete bine îngropate  de-a lungul timpului. 

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România este chiar cel de la poalele Tâmpei, Brașov. Având clădiri de arhitectura gotică, barocă și renascentistă, acestea dau citadelei un aer aparte, care te duce cu gândul la vremuri de demult apuse.

Dincolo de aspectul fabulos, puțini știu că Brașovul ascunde adevărate secrete, printre acestea numărându-se o rețea tuneluri subterane, care trec pe sub Piața Sfatului. Aceste tuneluri au fost săpate în stâncă, din diferite puncte ale centrului vechi al orașului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și au servit drept adăpost brașovenilor din Centrul Istoric pe timpul bombardamentelor.

În zona Pieței Sfatului sunt mai multe guri de tunel, mai exact După Ziduri, zona cunoscută ca aflându-se în afara zidurilor orașului vechi. De asemenea, în pivnița Casei Mureşenilor se află intrarea astupată a unui tunel subteran, care se zvonea că trece pe sub Piaţa Sfatului şi de acolo spre Republicii, până sub Tâmpa.

De asemenea, în primi ani de după Revoluţia din 1989, presa locală scria că şi din Biserica Neagră s-ar face acces către trei tuneluri. Însă, nimeni nu confirmă toate acestea, fiind transmise printre localnici ca fiind secrete bine păstrate.

Brașov, un oraș plin de istorie și povești străvechi

Brașovul este un oraș fortificat, fiin unul dintre cele mai vizitate orașe din România. Este cel mai important oraș al Transilvaniei din Evul Mediu, fiind atestat documentar în anul 1235 sub numele Corona, mai apoi Barasu în 1252 și Brașov în 1288. Acesta a dominat viața economica a secolelor XIV-XVI, activitatea comercială fiind infloritoare. Brașovul era renumit pentru calitatea mărfurilor, dar mai ales pentru cea a armelor care se fabricau aici.

Cele mai bune lucruri de vizitat în Brașov: orașul vechi, sistemul de fortificații, cartierul Schei, Biserica Neagră.

Citește și: Orașul plin de povești ascunse, de o frumusețe aparte, de poveste. Se află în mijlocul României și este vizitat de mii de turiști străini