18.5 C
Iași
vineri, mai 3, 2024

Un urs de pe Transfăgărășan a devenit vedetă pe internet: Saluta turiștii pentru mâncare

Must Read

Un video viral cu un urs care pare să salute un șofer aflat pe Transfăgărășan, a atras atenția a milioane de utilizatori de pe rețelele de socializare.

Un urs de pe Transfăgărășan a devenit vedetă pe internet

Un video în care un urs pare să salute un șofer a devenit viral, strângând rapid milioane de vizualizări și comentarii.

În imagini, se poate observa ursul, aflat pe marginea drumului, care își ridică laba stângă într-un gest care sugerează un salut amuzant către un șofer care trece pe lângă el, potrivit albapress.ro.

Această scenă inedită a adus un val de amuzament și bucurie în rândul utilizatorilor online, iar clipul video a strâns peste 3.8 milioane de vizualizări și aproape 5.000 de comentarii într-un timp scurt.

Imaginile cu ursul “salutător” au fost distribuite pe scară largă, captivând atenția atât a localnicilor, cât și a internauților din întreaga lume.

Regulile bunei conviețuiri 

Nu da niciodată mâncare urșilor cerșetori! Bunăvoința ta îi îndepărtează de pădure, și-i face dependenți! Un urs hrănit de om este un urs mort, pentru că își pierde abilitatea de a se hrăni singur, poate deveni agresiv și, în final, va fi împușcat sau, în cazul cel mai bun, relocat pe un teritoriu necunoscut. 

Este ilegal și riști amenzi usturătoare. Deși rar pusă în practică există lege care interzice hrănirea animalelor sălbatice, iar amenzile pot ajunge la 10.000 de lei. 

Ursului autonom îi este frică de om și evită să-l întâlnească și să-i încalce teritoriul. Dar, ursul cerșetor, obișnuit cu hrana obținută ușor, pierde abilitatea de a se hrăni singur, în pădure, și va căuta surse facile în vecinătatea drumurilor și al zonelor locuite. Ursul dependent de om nu se mai teme de acesta, iar atunci când este alungat din apropierea zonelor locuite nu se sperie, poate deveni agresiv și atacă, mai ales dacă este flămând.