22.4 C
Iași
duminică, iunie 16, 2024

Atlantida. Mister sau Minciuna?

Must Read

Dupa cum probabil ati auzit deja, Atlantida este continentul pierdut, Insula Zeilor, cea mai mare putere navala a acelor vremuri aflata dincolo de stramtoarea Gibraltar, dupa cum sustin europenii si dupa cum vehicula Platon in Grecia Antica.

S-au auzit multe povesti despre “Continentul Pierdut” de a lungul timpului, insa nu toate sunt reale, caci fiecare dintre aceste povesti prezinta Atlantida ca fiind ceva diferit, altceva decat ceea ce a fost cu adevarat intre Europa si America de Nord.

Atlantida

Una dintre aceste povesti ar fi aceea ca Atlantida s-ar fi aflat pe Marte, iar in perioada in care Egiptul era cel mai puternic imperiu din lume, atlantii ii faceau vizite faraonului Tut oferindu-i tehnologie extraterestra (cu ajutorul caruia au fost cladite si celebrele piramide ale faraonilor, inclusiv piramida de dimensiuni similare cu cea a lui Kheops gasita la 96 de metri adancime in Oceanul Atlantic, in acelasi loc in care se presupune c-ar fi Atlantida si faimosul Triunghi Al Bermudelor) in schimbul aurului-conductor electric mai echilibrat si mai sigur decat ceilalti conductori.

anillos-concentricos-satelite-nacional-atlantida

In Evul Mediu, Biserica Catolica considera Atlantida o erezie datorita faptului ca in Biblie nu aparea nimic legat de Insula lui Poseidon, nici de celelalte sase insule ale zeilor din apropiere, dupa cum au fost impartite.

Sunt multe teorii care vorbesc despre Atlantida ca fiind cel mai puternic popor dinaintea erei noastre, insa probabil sunt si mai multe teorii care spun ca Atlantida ar fii fictiva si ca Platon, cand a scris despre Atlantida acum mai bine de 2000 de ani a facut-o doar pentru a-si urmarii anumite interese proprii.

Daca ma intrebati pe mine, dovezile care sustin ca Atlantida exista sunt prea putine si sincer, o harta poate desena oricine, mai ales in ziua de azi. Insa, chiar daca ma contrazic singur, tind sa cred ca atlantii (extraterestrii in cazul acesta) chiar exista si chiar au un rol in fiecare clipa istorica de a lungul anilor.

 

 

Deasemenea am pregatit pentru voi un documentar tradus in romana despre Atlantida, ce speram sa va lumineze  calea spre cunoastere!