10.3 C
Iași
vineri, mai 17, 2024

O româncă de 23 de ani a murit la Budapesta. Mama fetei nu-şi permite repatrierea din salariul de poştaş

Must Read

Tânăra a fost descoperită spânzurată în Budapesta, cu motivele acestui gest tragic rămânând neclare. Primarul comunei Balc a fost cel care a adus la cunoștința publică această veste tragică.

Csilla Godza avea 23 de ani și era originară din Bihor, comuna Balc. Aceasta a plecat la Budapesta pentru studii. Era cunoscută pentru interpretările ei la chitară, dar și pentru poeziile emoționante pe care le compunea.

Tânăra a fost găsită spânzurată în Budapesta, neștiindu-se de ce a recurs la acest gest șocant. Primarul din Balc, Sorin Sabau a transmis vestea tristă cum că tânăra a fost găsită moartă în capitala Ungariei, acolo unde studia.

Csilla Godza a fost descoperită spânzurată în Budapesta, cu motivele acestui gest tragic rămânând neclare. Primarul comunei Balc a fost cel care a adus la cunoștința publică această veste tragică.

Mama fetei, care lucrează ca poștaș, se confruntă cu o profundă durere și caută sprijin financiar pentru repatrierea trupului fiicei sale. Suma necesară se ridică la 8.000 de lei, iar apropiații și prietenii au venit în ajutorul ei, subliniind că tânăra era o persoană sensibilă și extrem de talentată.

„Cei care doresc să ajute familia cu cheltuielile de transport funerar din Ungaria în România, urna se va afla în incinta magazinului „La doi pași” din localitatea Balc! Sincere condoleanțe familiei!”, a transmis edilul Sorin Sabau într-o postare pe rețelele de socializare.

Reka Fodor, membru al Teatrului Szigligeti din Oradea, își amintește de Csilla ca fiind „un poet talentat”, care „nu își găsea locul în lume”, potrivit bihon.ro.

„În 2018, am organizat o seară de baladă János Arany pentru studenții Liceului Teoretic János Horváth din Margitta. Am lucrat cu o mulțime de tineri talentați, apoi o fată ciudată a venit la una din repetiții cu o chitară și m-am îndrăgostit de ea”, a scris Fodor într-o postare.

Pentru a aduce trupul neînsuflețit al tinerei înapoi în țară, UDMR și MIK (Comunitatea Tineretului din Marghita) organizează la rândul lor, o strângere de fonduri.

„Comunitatea MIK și UDMR s-au unit pentru a ajuta familia în aceste momente dificile și organizăm o strângere de fonduri la sediul UDMR din Marghita. Orice ajutor contează! Dacă doriți să contribuiți, vă rugăm să vizitați sediul UDMR, unde veți găsi o urnă pentru donații”, au precizat reprezentanții Comunității Tineretului.